Gemeente Middelburg

Boomfeestdag met vier scholen

Op woensdag 18 maart is het Nationale Boomfeestdag. Veel gemeenten en schoolkinderen doen daar aan mee. Zo ook Middelburg. Dit jaar zelfs met vier scholen die de hulp krijgen van evenveel Middelburgse wethouders.

Op vier locaties worden door kinderen van vier Middelburgse scholen bomen en struiken geplant. Zij worden geassisteerd door wethouders en medewerkers van de gemeente Middelburg. Leerlingen van de Vossenburch gaan samen met wethouder Albert de Vries bij de Overloper bomen planten. Leerlingen van de Uilenburch doen dit samen met wethouder Huub van Klinken aan de Geersesweg. Op het Langevielebolwerk worden door kinderen van de Regenboogschool en wethouder Hannie Kool-Blokland bomen geplant en aan de Laurens Stommesweg plant wethouder Frank Streng samen met de leerlingen van de Cederhof bomen. De eerste bomen gaan op alle vier de locaties om 10.00 uur de grond in.

Thema Spaar de boom

Dit jaar heeft de Nationale Boomfeestdag als thema â Spaar de boomâ. Het thema is ingegeven om nadrukkelijk aandacht te vragen voor bomen. Met name in stedelijk gebied.

Vier scholen

âHet is noodzakelijk om bomen te sparen en te beschermen. Dit moet je van jongs af aan meegeven. De jeugd moet de waarde, het belang en de functie van bomen in hun directe leefomgeving inzien. Daarom proberen wij als gemeente dit onderwerp zo breed mogelijk uit te zettenâ, vertelt wethouder Huub van Klinken. âHet college van burgemeester en wethouders wil zich daarvoor inzetten en als wethouder van milieu ben ik daar heel blij mee. Wij hebben daarom voorgesteld om dit jaar vier scholen uit te nodigen om bomen en struiken te planten. Voorgaande jaren was dit er maar een. Met vier scholen bereik je toch een grotere doelgroepâ.

Certificaat

Na het plantfeest gaan de leerlingen terug naar school, waar de wethouder uitleg geeft over het werk van de gemeentelijke groenafdeling en waarom bomen belangrijk zijn. Tot slot krijgen alle kinderen die hebben deelgenomen aan deze boomfeestdag een certificaat.

De coördinatie van de boomfeestdag in de gemeente Middelburg is in handen van Joos Eggebeen, telefoon (0118) 67 53 08.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl