Symantec

Persuitnodiging - 18 maart 2009 (België)

Verlies van data in bedrijfsomgeving: Wat wordt de Europese realiteit en reglementering in 2009?

Een nieuwe Europese reglementering inzake de aangifte van dataverlies wordt binnenkort een realiteit voor de ISP's (Internet Service Providers). Op termijn zal deze aangifteplicht voor alle Europese bedrijven van kracht worden, net zoals het reeds het geval is in verschillende landen zoals de Verenigde Staten of Groot-Brittannië.

Omdat het aantal incidenten met verlies of diefstal van confidentiële gegevens alsmaar toeneemt, wordt het voor elk bedrijf onvermijdelijk om een afdoende beveiligingsstrategie te bepalen.

Volgens een recente enquête van Symantec en het Ponemon Institute geeft 59% van werknemers die in 2008 hun bedrijf verlieten, toe confidentiële gegevens, bijvoorbeeld klantenlijsten, aan hun werkgever te ontfutselen. Tal van gegevens verlaten de onderneming: van afgedrukte lijsten tot e-mails, over digitale dossiers en databases, tot en met software code, hetzij per CD, DVD, e-mailbijlage of USB-stick.

Symantec nodigt u graag uit voor een persontmoeting ten einde een stand van zaken m.b.t. gegevensverlies te geven en de aangehaalde punten verder toe te lichten:

Woensdag 18 maart 2009 om 10u30

Symantec Belgium
Is. Meyskensstraat 224
1780 Wemmel

Sarah GREENWOOD, Government Relations bij Symantec, zal de Europese reglementering inzake de verplichte aangifte van gegevensverlies of
-diefstal nader toelichten.

Laurent HESLAULT, Security Chief Technology Officer bij Symantec South-EMEA, geeft een stand van zaken m.b.t. de nieuwe bedreigingen betreffende gegevensverlies en de beste aanpak om ze aan te pakken.

Kim APERS, Technical Account Manager bij Symantec Belux en Belgische Data Loss Protection specialist, licht de Belgische situatie m.b.t. de bescherming en preventie van gegevensverlies toe.

Hartelijk dank bij voorbaat om ons te laten weten of u deze persontmoeting wil bijwonen!

Over Symantec
Symantec is wereldwijd toonaangevend als leverancier van beveiligings-, opslag- en systeembeheeroplossingen waarmee zowel bedrijven als particulieren hun informatie kunnen beveiligen en beheren. Naast het hoofdkantoor in Cupertino, Californië, beschikt het bedrijf over vestigingen in ruim 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.be.