Gemeente Bodegraven

Vroegbloeiers op het Fort Wierickerschans

Natuurwandeling over de schanswallen en publiekslezing

Op woensdag 18 maart om 19.30 uur vertelt de heer Jacques de Raad uit Bodegraven over de planten van het Groene Hart. Uiteraard komen dan ook de soorten aan bod die in deze periode in bloei staan of komen.

Het Groene Hart Centrum werkt elke twee maanden met een actueel thema. De maanden maart en april staan in het teken van de 'vroegbloeiers'. Elke periode zijn er op diverse plekken in het Groene Hart excursies en kan men in het Groene Hart Centrum een publiekslezing bijwonen. Meer informatie kunt u vinden op www.groenehartcentrum.nl

Op het fortterrein en de directe omgeving begint de lente zich te manifesteren. Diverse boomsoorten staan in bloei. Tijdens de rondwandeling vertelt de gids u allerlei wetenswaardigheden over deze vroege bloeiers.

De publiekslezing op 18 maart heeft als onderwerp de planten van het Groene Hart. Jacques de Raad vertelt waarom bepaalde planten juist op die plek groeien en niet ergens anders en waarom sommige soorten juist weer overal voorkomen. Hij ondersteunt zijn verhaal met prachtige foto's.

U kunt zich aanmelden voor deze lezing bij het Groene Hart Centrum via bovenstaande website of via telefoonnummer (0348) 689 500. Kosten EUR 2,50. Dit is inclusief koffie en thee bij binnenkomst.