Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam



---

Buurtverhalen in bibliotheek

Woensdag 18 maart, 10.30 uur

12 maart 2009

In samenwerking met Het Geheugen van West organiseert de OBA het voorlezen van buurtverhalen in de bibliotheken in Amsterdam-West.

Datum: woensdag 18 maart
Aanvang: 10.30 uur
Locatie: Bibliotheek Geuzenveld, Albardakade 3
Meer informatie: 020 - 613 08 04

Het Geheugen van West heeft als doel het vastleggen van de 'orale' geschiedenis van Amsterdam-West. Dus geen wetenschappelijke verhalen met heel veel feiten en datums, maar de verhalen die leven onder de (oud)bewoners van de Westelijke tuinsteden en de oudere wijken in Amsterdam-West. Zoals vroeger via overlevering de verhalen van generatie op generatie overgingen.

Verhalen van gisteren en van lang geleden, verhalen van jong en oud. Verhalen van bewoners en kleine middenstanders, gewone verhalen van alle tijd en alle dag. Maar juist omdat die verhalen zo gewoon zijn, is er altijd heel veel herkenning bij de lezers.

Een vrijwilliger van Het Geheugen van West leest in de bibliotheek een paar van deze verhalen voor. Na een verhaal kunt u reageren door uw eigen herinnering te vertellen, maar dat hoeft niet. Alleen luisteren is ook prima. (onder het genot van een kopje koffie) www.geheugenvanwest.nl .

De toegang is gratis.

---