Gemeente Purmerend

Boomfeestdag in heel Purmerend

12 maart 2009

Wethouder Krieger plant eerste boom

Op woensdag 18 maart opent wethouder Krieger De Nationale Boomfeestdag. Om 11.00 uur plant hij samen met de leerlingen van basischool de Oeboentoe de eerste boom in de Weidevenne (Yellowstone). Als dank voor het verrichte werk krijgen de kinderen na afloop een appeltje voor de dorst. De Nationale Boomfeestdag wordt dit jaar wederom gehouden op verschillende locaties in Purmerend.

Kinderboerderij De Ridder geeft de komende week verschillende lessen in het kader van De Nationale Boomfeestdag. Van 16 tot en met 19 maart doen maar liefst 447 kinderen van diverse basisscholen mee aan de lessen van Natuur en milieueducatie Purmerend.

Tentoonstelling en knutselmiddag met Mirjam Bakker In de maanden maart en april is de educatieve ruimte van de kinderboerderij ingericht in het thema Bomen. Er is een fototentoonstelling te bezichtigen van de Purmerendse fotograaf Hans Staphorst, met foto's uit het Purmerbos, evenals de modellen van het Phoenixpad. Deze poëzie- en beeldenroute door het Purmerbos is ontworpen door beeldend kunstenaar Mirjam Bakker.

Voor kinderen is er op woensdagmiddag 18 maart in de educatieve ruimte van Kinderboerderij De Ridder een knutselmiddag, die begeleid wordt door beeldend kunstenaar Mirjam Bakker. Van 13.30 tot 15.00 uur kunnen kinderen al hun creativiteit kwijt bij het maken van hun eigen kunstwerk. Uiteraard in het thema Bomen! Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.