Gemeente Westervoort

Spaar de bomen!

logo boomfeestdag.jpg
De Boomfeestdag 2009 met het thema Spaar de bomen wordt op woensdag 18 maart aanstaande gevierd, ook weer in Westervoort. De gemeente heeft in samenwerking met de Scouting Westervoort, leerlingen van het Candea College en de Stichting Natuur en Milieu Educatie (NME) uit Zevenaar en andere vrijwilligers een veelzijdig programma opgesteld voor de kinderen uit groep zeven van de basisscholen in Westervoort. Om 08.45 uur verzamelen alle deelnemers op het Dorpsplein voor het officiële startsein. Vervolgens start het programma met een heuse fietsroute waar zij onderweg allerlei interessante opdrachten gaan uitvoeren, zoals een klimaatbosje planten, een boom doormeten, maar ook de uitleg van een boomchirurg behoort tot het programma. Kortom, een educatief programma, met veel aandacht voor het milieu en de natuur!

Alle zeven basisscholen in Westervoort hebben enthousiast gereageerd en hebben zich opgegeven. Dat betekent dat we in totaal 179 leerlingen mogen verwelkomen.

Programma
Om 08.45 uur komen alle leerlingen en hun begeleiders van school samen op het Dorpsplein. Wethouder Ciska Wobma heet de kinderen welkom en verzorgt het officiële startsein. Vervolgens worden de groepen bekend gemaakt en starten zij, aangekleed en wel in het Boomfeestdag shirt, per groep van ongeveer dertig kinderen met de fietstocht. Door middel van een speurtocht doen zij zes plaatsen aan in Westervoort, waaronder Park Emmerik en Park Steenderens. Op deze zes locaties staan kramen waar de kinderen worden opgedeeld in twee groepen. Iedere groep voert daar een opdracht uit, die gerelateerd is aan het thema milieu & natuur. Zo komt er een boomchirurg uitleg geven, maar worden er ook klimaatbosjes aangeplant. (Klimaatbosjes bestaan uit minimaal drie walnotenbomen in een driehoeksvorm en zijn bedoeld als een symbool voor de grote compensatiebossen.) Daarnaast wordt er in Park Jalink een snipperpad aangelegd en kunnen de kinderen in het Parkje Rijndijk de boomhoogte van een boom opmeten.
Na het uitvoeren van de activiteiten en opdrachten is tussen 11.45 en 12.15 uur de afsluiting van de boomfeestdag 2009. Dit gebeurt in Park Steenderens, waar alle leerlingen een oorkonde ontvangen.

Dorpsplein 1 6931 CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl