Gemeente Roermond

Wandelen door het Swalmdal tijdens Boomfeestdag

Woensdag 18 maart a.s. vindt de jaarlijkse Boomfeestdag plaats. Het thema van de Boomfeestdag is dit jaar Spaar de bomen. De start van de Boomfeestdag vindt plaats om 9.00 uur bij het informatiebord aan het Groenewoud. Het programma is tot stand gekomen door samenwerking van Staatsbosbeheer, de betrokken basisscholen en de Gemeente Roermond.

De leerlingen van de groepen 8 of combinatiegroepen 7/8 van de basisscholen Lambertus, De Mortel en Heide uit Swalmen en de Theresiaschool uit Boukoul gaan onder leiding van speciale Swalmdalgidsen van Staatsbosbeheer een wandeling maken door het Swalmdal. Deze educatieve wandeling start en eindigt bij het informatiebord aan het Groenewoud. Elk half uur start telkens een volgende groep 8 of 7/8.

Na afloop van de Boomfeestdag wordt de leerlingen een versnapering aangeboden bij Pension Groenewoud. Daarnaast krijgen de leerlingen een leuke attentie ter herinnering aan deze leuke, leerzame ochtend. Groep 8 van basisschool Lambertus start na de officiële opening van 9.00 uur met de wandeling.

Wethouder Gerard IJff ontmoet groep 8 van basisschool Lambertus na afloop van de anderhalf uur durende wandeling bij Pension Groenewoud. Hij zal de leerlingen vragen naar hun ervaringen die zij hebben opgedaan en de bijzondere natuurwaarden die zij hebben gezien tijdens de wandeling. Voordat de leerlingen terug naar school gaan, krijgen ze uit handen van de wethouder het aandenken aan de Boomfeestdag uitgereikt.

Publicatiedatum: 13-03-2009 Bijgewerkt: 13-03-2009