Gemeente Boskoop


PERSINFO

Nummer : 817

Datum : 11 maart 2009

Boomfeestdag Boskoop

Op woensdag 18 maart wordt de Nationale Boomfeestdag gevierd. Uiteraard staat ook dit jaar het planten van bomen centraal. In Boskoop worden door zo'n 25 leerlingen van 7 verschillende basisscholen bomen geplant op de Kalverdans in Snijdelwijk. Het gaat om 14 Nothefagus antarctica bomen (schijnbeuken). Wethouder Schotanus zal de kinderen om 9.00 uur 's ochtends helpen met het planten van de bomen. De leerlingen krijgen een boomfeestdag T-shirt aan en ontvangen een op naam gesteld herdenkingscertificaat. In totaal hadden zich 240 leerlingen van alle groepen 7 aangemeld voor het planten. Degenen die op de dag niet mee kunnen helpen krijgen ook een presentje, namelijk een liniaal met Boomfeestdag opdruk.

De Stichting Nationale Boomfeestdag heeft als doelstelling kinderen kennis en respect voor de natuur in hun directe leefomgeving bij te brengen, zodat de kinderen zich daadwerkelijk gaan inzetten voor het behoud en de bescherming van bomen en natuur. Deze doelstelling sluit prima aan bij de Groenstructuurvisie van de gemeente Boskoop en wens 4 van de Boskopers: breng de groene identiteit ook in de openbare ruimte tot uitdrukking.


----------------------------------------------------------- Einde Persbericht -------------------------------------- Voor vragen kunt u terecht bij de medewerkers van Communicatie, tel. 219558 of 219553.