Gemeente Son en Breugel


Boomfeestdag 18 en 19 maart op 4 locaties in Son en Breugel

In samenwerking met het IVN organiseert de gemeente Son en Breugel dit jaar de 53ste Nationale Boomfeestdag

---

Om organisatorische redenen is ervoor gekozen de Boomfeestdag te verspreiden over twee dagen; op woensdag 18 maart, de officiële datum van de landelijke Nationale Boomfeestdag en op donderdag 19 maart. Ongeveer 200 leerlingen uit Son en Breugel doen mee.

Wethouder Marina Starmans geeft op 18 maart om 09.00 uur aan de Planetenlaan, ter hoogte van Thermae Son, het startsein. Samen met ruim 60 leerlingen van basisscholen De Bloktempel en De Gentiaan zal 220 meter haag geplant worden. Het college van Son en Breugel geeft op één van beide dagen acte de présence.

Het programma ziet er als volgt uit:

Woensdag 18 maart, plantlocatie Planetenlaan - H. Veenemanstraat - A. vd Venstraat
o Om 9.00 uur start aan de Planetenlaan ter hoogte van Thermae Son. Leerlingen van De Bloktempel (51) en De Gentiaan (16) planten een haag van Spaanse Aak.
o Leerlingen (9) van de Krommen Hoek planten om 10.00 uur drie bomen bij bewoners van de Hendrik Veenemanstraat ter hoogte van de Hoefbladlaan.
In het kader van het beeldkwaliteitsplan Hendrik Veenemanstraat heeft de gemeente toegezegd om elke kavel van deze straat een boom aan te bieden. Bewoners heb-ben de keuze gehad deze zelf te planten of dit te laten doen op de Boomfeestdag. Van de 13 adressen die aangeschreven zijn laten 3 adressen de boom planten door de leerlingen en kiezen 3 ervoor de boom zelf te planten. Na het planten van de bomen gaan de leerlingen naar het speelveld aan de Beemdstraat om wilgen te knotten; dit is een jaarlijks terugkerende activiteit.
o Om 11.00 uur planten leerlingen van de Regenboog (9) en de Emiliusschool (25 indien de weersomstandigheden het toelaten) vier bomen, 36 vlinderstruiken en 37 meter Spaanse Aak aan de Antoon van de Venstraat / hoek Nieuwstraat.

Donderdag 19 maart, plantlocatie Kloosterstraat en "Bosplein" o In de Kloosterstraat achter La Sonnerie worden om 9.00 uur 900 heesters geplant door leerlingen van De Harlekijn (42). o Om 10.30 uur planten kinderen van De Sonnewijzer (21) en De Stokland (28) vier bomen, 300 vaste planten en 2000 heesters op het zogenaamde "Bosplein" (het plein achter de Rabobank).