Gemeente Breda

Bredase Boomfeestweek 2009

Wethouder Oomen plant op woensdag 18 maart om 10.30 uur, ter gelegenheid van de Nationale Boomfeestdag, bij het T-huis in het park Valkenberg een plataan.

Hij doet dit samen met 42 leerlingen van groep 7 van de St Josephschool uit Breda. Daarnaast geeft de wethouder om 10.45 uur in het T-huis het startsein voor de Bredase boomverkiezing Welke boom heeft de X-factor?

Boomfeestweek
Dit is het negende jaar dat de Gemeente Breda samen met Staatsbosbeheer de Bredase boomfeestweek organiseert. Deze boomfeestweek is een lokale aanvulling op de veel langer ook in Breda gevierde boomfeestdag. Gezien de almaar toenemende belangstelling van Bredase scholen is het noodzakelijk gebleken de boomfeestdag over meerdere dagen te spreiden onder de naam Bredase Boomfeestweek.

Van maandag 16 maart tot en met vrijdag 20 maart vieren 18 scholen met ruim 850 leerlingen de Bredase boomfeestweek. In de verschillende wijken zijn routes uitgezet met vijf opdrachten over bomen, vogels, water, zwerfvuil en eten en gegeten worden. Het doel van deze opdrachten is om de kinderen alles te laten ontdekken over de natuur en de bomen in de eigen woonomgeving.

X-factor
Welke boom heeft de X-factor? is een initiatief van de Bomenstichting waar de Gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant graag aan meedoen. Doel van deze verkiezing is om erachter te komen welke bomen mensen aanspreken. Deze verkiezing heeft als doel verwondering voor bomen op te roepen om daarmee bomen extra onder de aandacht te brengen. Alle inwoners van Breda krijgen zes weken de kans om op een boom te stemmen via de website www.boomverkiezing.nl. Dit kan op bomen die al geselecteerd zijn. Maar mensen kunnen ook hun eigen boom voorstellen, omkleed met de reden waarom ze die zo mooi of bijzonder vinden.
Na afloop van de verkiezing wordt de winnende boom bekend gemaakt en gehuldigd.

Breda, 16 maart 2009