Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Bewonersavond inrichting en beheer Ballooërveld

Aanstaande woensdag 18 maart zijn omwonenden en belangstellenden welkom op een discussieavond over het Ballooërveld. Staatsbosbeheer presenteert een tussenstand voor het nieuwe inrichtings- en beheerplan en wil graag de mening van omwonenden peilen. De bijeenkomst is in café-restaurant `De Aanleg' in Deurze en start om 20.00 uur.

Dit voorjaar werkt Staatsbosbeheer aan een nieuw inrichtings- en beheerplan voor het Ballooërveld. Strootman Landschapsarchitecten ondersteunt daarbij. Rond de zomer stelt Staatsbosbeheer het plan vast.

Tot nu toe is er vooral geïnventariseerd. Daarnaast zijn de eerste contouren voor een visie op inrichting en beheer van het grote heidegebied op papier gezet. Alvorens verder te gaan wil Staatsbosbeheer graag van bewoners weten of het op de goede weg is met de plannen.

Woensdagavond vertelt prof. Dr. Theo Spek de hoofdlijnen van de landschapsgeschiedenis. Berno Strootman presenteert de contouren van de visie op beheer en inrichting. Er is gelegenheid om vragen te stellen en na de pauze wordt er in groepen verder gepraat. Via de website van het Nationaal Park kunnen mensen ook reageren met wensen en ideeën.

Naast twee bewonersavonden, waarvan woensdag de eerste is, praten vertegenwoordigers van de dorpen, gebruikers en deskundigen ook mee in een begeleidingscommissie.

Bekijk voor aanvullende informatie ook de grote projecten pagina onder de rubriek actueel op deze website.