Gemeente Enschede

Wethouder Van der Zee neemt `zwerfafvalmobiel' in gebruik

Wethouder Jelmer van der Zee neemt op woensdag 18 maart om 9.15 uur officieel de speciaal ontwikkelende zwerfafvalmobiel in gebruik. Dit doet hij samen met de kinderen van groep 5 en 6 van de Roombeekschool door met hen het zwerfafval in de omgeving van de school op te ruimen. De zwerfafvalmobiel is bedoeld om in te zetten bij schoonmaakacties van scholen, verenigingen en inwoners.

De zwerfafvalmobiel is gevuld met schoonmaakmateriaal waarmee iedereen de bezem goed door zijn buurt kan halen. De Zwerfafvalmobiel bestaat uit een aanhangwagen met een logo erop van Jan de Afvalman. De zwerfafvalmobiel is gevuld met onder meer een set bezems, vuilgrijpers, handschoenen, vuilniszakken, veiligheidshesjes en materialen om na afloop de handen te wassen. Naast een praktische rol heeft de wagen ook een educatieve functie. De wagen wordt onder meer gebruikt door de afdeling NatuurEducatie van de gemeente om basisscholen te onderwijzen in het verantwoord omgaan met hun omgeving.

Opschoondag
De Zwerfafvalmobiel is op aanvraag te lenen bij de afdeling NatuurEducatie van de gemeente Enschede om inwoners, scholen en verenigingen praktische middelen te geven om hun straat of omgeving op te ruimen. Ook wordt de mobiel ingezet op de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart.

Geplaatst: 16 maart 2009.

16 maart 2009