Gemeente Zoetermeer

Bomen planten in Zoetermeer

Zoetermeer doet evenals voorgaande jaren mee aan de Nationale Boomfeestdag. Dit jaar vindt deze dag vol actie plaats op woensdag 18 maart. Op diverse locaties in de stad worden bomen geplant.

Om 9.00 uur plant wethouder Frank Speel samen met leerlingen van basisschool De Watersnip en de Prinses Margrietschool bomen in het Buytenpark. 140 leerlingen planten in totaal 40 grote bomen en 1900 kleinere struiken in het zogenaamde populierenbos aan de Hoflaan/Bachrode. Dit bos heeft een metamorfose ondergaan en de opknapwerkzaamheden zijn bijna voltooid. Bomen die er slecht aan toe waren zijn geveld en bomen die door de uitbreiding van de begraafplaats niet konden blijven staan, zijn naar dit bos verplaatst. Met het planten van de nieuwe bomen krijgt het bos zijn nieuwe basisvorm en kan de natuur zich rustig herstellen.

Daarna vertrekt de wethouder naar Oosterheem om samen met een aantal leerlingen van basisschool Florence Nightingale een van de eerste bomen te planten op het terrein van de toekomstige stadsboerderij en wijktuin Oosterheem. Aansluitend wordt officieel de eerste paal van het complex geslagen.

Belangstelling voor bomen is noodzakelijk om in te zien dat bomen bijdragen aan een gezonde en duurzame omgeving. Bomen houden de bodem en water vast, verhogen de luchtkwaliteit en bieden bescherming en voeding voor verschillende diersoorten. Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert voor de 53e keer de Boomfeestdag. Jaarlijks doen ruim 400 gemeenten mee. Ieder jaar planten meer dan 150.000 kinderen honderdduizenden bomen en struiken in heel het land.