Gemeente Apeldoorn

Datum 16-03-2009
Nummer 059]

Apeldoornse jeugd viert 53ste boomfeestdag

Op 18 maart 2009 wordt voor de 53ste keer de landelijke boomfeestdag gevierd. In Apeldoorn gaan 45 kinderen van basisschool de Beemte bomen planten in de Wig Wolvenbos. Tussen 09.00 en 12.00 uur planten de kinderen 26 bomen samen met wethouder Hans Wegman, die de eerste boom voor zijn rekening neemt.

Het doel van de boomfeestdag is kinderen kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving bij te brengen. De dag wordt door het Natuurhuis in samenwerking met de gemeente Apeldoorn georganiseerd.

De gemeente wil kinderen stimuleren om meer buiten te spelen en daarmee vaker in aanraking te komen met de natuur. Om het belang van bomen te onderstrepen plant ieder kind een eigen boom. Kinderen zijn de volwassenen van morgen. Als zij het belang van bomen in de natuur inzien, gaan zij zich later ook inzetten voor een groene, leefbare wereld.

Dit initiatief is tevens een start van de aanleg van het Wig Wolvenbos. Eerst wordt de nieuwe Stadhoudersmolenweg landschappelijk ingepast met boomgaarden en bomenplantsoenen. Het Wolvenbos is straks een natuurlijke buffer tussen het bedrijventerrein en de Beemte. Deze wig geeft de noordelijke entree van de stad een groen uiterlijk.

Einde persbericht.