Gemeente Twenterand


Woensdag 18 maart 2009: Boomfeestdag Twenterand

Op woensdag 18 maart a.s. is het weer Nationale Boomfeestdag. Ook in de gemeente Twenterand wordt er weer ruim aandacht besteed aan deze dag. Wethouder Martha van Abbema maakt samen met leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Gereformeerde Basisschool 'Domino' uit Den Ham en met de leerlingen van groep 8 van OBS 'Westerweilandschool' uit Vriezenveen een begin met het planten van zo'n 1400 bomen en struiken. Op dinsdag 17 maart geeft Henk Nieuwerth, medewerker bomen en landschap van de gemeente Twenterand, les over bomen op de PC basisschool 'De Pölle' in Vriezenveen en de R.K. Willibrordusschool in Vroomshoop.

De Nationale Boomfeestdag wordt in Nederland jaarlijks gehouden op 21 maart of een woensdag dichtbij de eerste dag van de lente. In de gemeente Twenterand wordt al ruim 40 jaar meegedaan aan de Boomfeestdag. Door die jaren heen zijn al heel veel bomen en struiken in de Twenterandse grond geplant. Bomen en struiken die het gemiddeld genomen goed doen, ondanks soms barre omstandigheden waaronder ze in de grond zijn gezet. Noemenswaardig zijn de eiken aan de Geerdijk in Den Ham, die bij erg koud weer geplant zijn door de kinderen. Maar ook de mooie beuk in Westerhaar is geplant tijdens de Boomfeestdag. Het Kennedybos is enkele maanden na inplanting verrijkt met een mooi bord dat ook door de kinderen is onthuld. Het bewijst eens te meer dat de Boomfeestdag een natuurlijke verrijking is voor de gemeente Twenterand.

Het programma ziet er als volgt uit:
Dinsdag 17 maart:

* 09.00 - 10.15 uur: Les over bomen door Henk Nieuwerth aan groep 7 en 8 van de PC Basisschool 'De Polle', Oude Hoevenweg 97 in Vriezenveen.
* 14.45 - 15.00 uur: Les over bomen door Henk Nieuwerth aan groep 8 van de R.K. Willibrordusschool, De Seringen 2 in Vroomshoop Woensdag 18 maart:

* 09.00 - 10.15 uur: Locatie: firma Koskamp aan de Vriezendijk in Den Ham: Wethouder Van Abbema plant samen met de leerlingen van groep 7 en 8 van de Gereformeerde Basisschool 'Domino' uit Den Ham de eerste van zo'n 900 bomen en struiken.
* 10.45 - 12.00 uur: Locatie: Boerhaavelaan (naast tennisbaan) in Vriezenveen: Wethouder Van Abbema plant samen met de leerlingen van groep 8 van de OBS 'Westerweilandschool' uit Vriezenveen de eerste van zo'n 400 bomen en struiken.