Gemeente Beek


Nationale Boomfeestdag in Beek

Beek, 16 maart 2009

`Spaar de bomen'. Onder dat motto planten leerlingen van groep 7 van openbare basisschool De Kring op woensdag 18 maart - Nationale Boomfeestdag - in totaal 42 nieuwe bomen. De bomen krijgen een plekje in de Marijkestraat en Irenestraat in Beek. De eerste boom zetten de leerlingen van groep 7 's ochtends om 10.00 uur samen met wethouder Jan Bijen in de grond.

De nieuwe bomen vervangen de oude bomen in de Marijkestraat / Irenestraat, die vorige week zijn gerooid. De kinderen krijgen bij het planten begeleiding van de Algemene Bomendienst Limburg uit Heerlen en IVN Spau-Beek. De Boomfeestdag is bedoeld om kinderen kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor onze samenleving bij te brengen.

Groep 7 van OBS De Kring heeft zich de afgelopen weken goed voorbereid en weet nu al heel veel over bomen. Op woensdag 11 maart is de hele klas naar het Kelmonderbos gegaan. Samen met een bomenkenner en natuurouder hebben de kinderen boomonderzoek gedaan. Zo zijn van verschillende bomen de omtrek van de stam en de lengte gemeten. Met wasco werden verschillende afdrukken van de schors gemaakt en met een loep konden de kinderen de schors beter bekijken. De opdrachten waren onderdeel van een leskist van het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie Westelijke Mijnstreek.