Gemeente Leidschendam-Voorburg


Veiligheid

53e editie van de Nationale Boomfeestdag

Gemeente Leidschendam-Voorburg neemt deel aan de 53e editie van de Nationale Boomfeestdag. Wethouder Milieu Eppe Beimers zal op woensdag 18 maart om 9:00 uur de Boomfeestdag in de gemeente openen. Ongeveer 120 leerlingen uit groep 7 van het basisonderwijs gaan aan de slag met educatieve opdrachten in park Rusthout.

Sinds 1957 wordt in Nederland jaarlijks een Nationale Boomfeestdag gevierd. Ruim 100.000 kinderen van basisscholen planten op deze dag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land. De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag in samenwerking met meer dan 400 gemeenten. De doelstelling is kinderen van groep 7 (10/11 jaar) kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving bij te brengen.

Dit jaar hebben 10 scholen in de gemeente zich aangemeld voor deelname. Uit deze aanmeldingen zijn 4 scholen geselecteerd: de basisscholen Pius X, De Zonnewijzer, De Trampoline en de Maria Bernadette. De leerlingen gaan mezenkasten in elkaar zetten en diverse opdrachten maken. Vrijwilligers van stichting Groene Basis zijn mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van het programma.