Provincie Overijssel

Hoorzitting ontwerp-Omgevingsvisie regio Twente

Aanstaande woensdag 18 maart vindt in het provinciehuis in Zwolle de hoorzitting plaats over de ontwerp-Omgevingsvisie. Bewoners uit Twente die een zienswijze hebben ingediend op de ontwerp-Omgevingsvisie krijgen tijdens de hoorzitting de gelegenheid hun zienswijze aan leden van Provinciale Staten toe te lichten.

In totaal zijn er 72 zienswijzen uit Twente binnengekomen op de ontwerp-Omgevingsvisie. Ongeveer vijftig mensen hebben aangegeven gebruik te willen maken van de mogelijkheid om hun zienswijze tijdens de hoorzitting toe te lichten.
De hoorzitting voor Twente is de laatste in een serie van 3. De hoorzitting voor Noordwest-Overijssel vond plaats op 9 maart, de hoorzitting voor Salland op 16 maart.

De hoorzitting is openbaar en begint om 18.00 uur. De hoorzitting is ook te bekijken via internet. Hier zijn ook de hoorzittingen van Noordwest- Overijssel en Salland terug te zien.

Omgevingsvisie
De provincie Overijssel ontwikkelt op dit moment de Omgevingsvisie, een beleidsplan dat van groot belang is voor de toekomst van Overijssel. Door het streekplan, verkeer- en vervoerplan, waterhuishoudingsplan en milieubeleidsplan samen te voegen tot één Omgevingsvisie ontstaat er één beleidsplan voor de fysieke leefomgeving. Met de Omgevingsvisie geeft de provincie Overijssel de richting aan voor de ontwikkeling van Overijssel tot 2020 en verder.

De inhoudelijke behandeling van de Ontwerp-Omgevingsvisie vindt in juni plaats in de vergadering van de Statencommissie Ruimte, water en duurzaamheid. In juli nemen Provinciale Staten een definitief besluit over de Omgevingsvisie.

Lees alles over de Omgevingsvisie op de site van Provinciale Staten van Overijssel of op de site van de Omgevingsvisie