Gemeente Almelo

Welke boom heeft de X-factor? Stem op uw favoriete boom vanaf woensdag 18 maart

17 maart 2009 - Wat is de meest speciale boom in Almelo? Vanaf woensdag 18 maart, de 53-ste Nationale Boomfeestdag, kunnen Almeloërs bepalen welke boom de X-factor heeft.

Bomen: beeldbepalend onderdeel van het dagelijks leven Bomen: beeldbepalend onderdeel van het dagelijks leven

Almelo doet mee aan de boomverkiezing, een initiatief van de Bomenstichting, waarbij mensen worden opgeroepen hun favoriete boom te nomineren.

Meer dan 39.000 bomen

De Gemeente Almelo vindt bomen belangrijk. Gelukkig heeft de Gemeente er heel veel, ook midden in de stad. Er zijn tot nu toe al meer dan 39.000 gemeentelijke bomen geteld en digitaal vastgelegd, en de mensen van Stadsbeheer zijn nog aan het tellen. Dan zijn er ook nog heel veel particuliere bomen. Natuurlijk van de graaf Van Rechteren Limpurg, maar ook van andere inwoners. Ze kunnen allemaal in aanmerking komen voor de X-factor. Vanaf woensdag 18 maart hebben Almeloërs zes weken de tijd een boom op te geven.

Iets extra's

Bomen met de X-factor hebben iets extra's. Ze zijn bijvoorbeeld heel oud en dik of hebben een

aparte vorm. Het kan ook een boom zijn met een bijzonder verhaal of een klein boompje dat

tussen beton groeit, maar toch elk jaar weer prachtige bloeit. De inwoners bepalen zelf welke

boom de X-factor heeft!

Willemsboom

Nog voor de verkiezing officieel van start is gegaan, hebben al meerdere Almeloërs een boom voorgedragen. Genomineerde bomen zijn onder meer de treurbeuk op de Joodse Begraafplaats aan de Boddenstraat, de koningslinde ter herinnering aan burgemeester Rijpstra op de hoek van de Plesmanweg en de Van Riemsdijkweg en de zogeheten Willemsboom, een perenboom in een pad tussen de Boddenstraat en het Schalderoi.

Doe mee

Nomineer dus vanaf woensdag 18 maart uw favoriete boom voor de X-factor. De verkiezing Welke boom heeft de X-factor is een initiatief van de Bomenstichting, een organisatie die zich inzet voor het behoud van bomen in de stad en op het platteland. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van sponsoren en donateurs