Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


4. Antwoorden op kamervragen van de Kamerleden Agema en Wilders over het knotsgekke bericht dat de rookpolitietijdens carnaval verkleed gaat controleren

Antwoorden op kamervragen van de Kamerleden Agema en Wilders over het knotsgekke bericht dat de rookpolitietijdens carnaval verkleed gaat controleren

Kamerstuk, 18 maart 2009

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

VGP-K-U-2914823

17 maart 2009

Geachte voorzitter,

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van de Kamerleden Agema en Wilders (beiden PVV) over het knotsgekke bericht dat de rookpolitie tijdens carnaval verkleed gaat controleren (2009Z03074/2080914340).

Hoogachtend,
de Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. A. Klink

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht "Controleur in stijl checkt horeca"?

Antwoord 1

Ja.

Vraag 2

Hoe gaan deze controleurs verkleed? Als peukje?

Antwoord 2

U zult begrijpen dat ik daar, in het kader van het goed functioneren van het toezicht, geen uitspraken over kan doen. De mogelijkheden zijn/waren inderdaad legio.

Vraag 3

Wilt u in de huidige tijd van ernstige economische crisis horecaondernemers alstublieft zelf laten bepalen of er wel of niet gerookt wordt in hun bedrijf, met het oog op wat hen de meeste omzet oplevert? Waarom niet?

Antwoord 3

Nee, ik wil ze dit zeker niet zelf laten bepalen. Ik heb in mijn brief van 16 december 2008 toegelicht dat er op dit moment geen grond is om vast te stellen dat de rookvrije horeca voor bepaalde sectoren of (sub)groepen buiten proportioneel uitwerkt. Zie verder ook mijn antwoorden op eerdere vragen: