Gemeente Twenterand


Provincie Overijssel subsidieert
Ondertekening Convenant Jeugdhulpverlening

Op woensdag 18 maart wordt in aanwezigheid van gedeputeerde Gert Ranter in de Gemeente Twenterand het Convenant Jeugdhulpverlening ondertekend. Doel van het convenant is de samenwerking en communicatie tussen de verschillende hulpverlenende instanties in de jeugdzorg te verbeteren. De Gemeente Twenterand, vertegenwoordigd door wethouder Jan Binnenmars, ondertekent in deze bijeenkomst met 10 ketenpartners het convenant. Het gaat hier om de zgn. 1e ringpartners van het project VIS2 in Twenterand. Voor instanties die op basis van specifieke problemen deelnemen aan het jeugdhulpteam, wordt later bepaald of deelname aan VIS2 mogelijk is.

De ambitie van het jeugdbeleid in de Gemeente Twenterand is één sluitende keten in de hulpverlening aan jongeren van 0 tot 23 jaar. De uitvoering van ketenregie is vastgelegd in het plan van aanpak 'Van losse schakels naar een geschakelde keten'.

VIS2
Eén van de projecten binnen ketenregie is VIS2 (Vangnet, Informatie- en Samenwerkingssysteem). Het vangnetsysteem VIS2 beoogt een betere onderlinge communicatie tussen hulpverlenende instanties in de jeugdzorg. In een situatie waarin meerdere partijen werken met dezelfde cliënt, is het van groot belang dat één instantie de regie voert: de gemeente in dit geval. Door het ondertekenen van het convenant committeren de ketenpartners van VIS2 in Twenterand zich aan de werkwijze van dit vangnetsysteem.

Provincie subsidieert
Voor de invoering van VIS2 heeft de provincie Overijssel een subsidie beschikbaar gesteld aan de gemeente Twenterand. In mei 2009 wordt in de Gemeente Twenterand gestart met VIS2. VIS2 is ontwikkeld door de gemeenten Enschede en Hengelo. Het gebruiksrecht van het systeem is in handen van de provincie.

Onder het toeziend oog van gedeputeerde Ranter van de provincie Overijssel, ondertekent wethouder Binnenmars van de gemeente Twenterand het convenant met de 10 ketenpartners, te weten:
* Bureau Jeugdzorg Overijssel

* Dimence

* Elixer Jeugdwerk Projecten (straathoekwerk)
* Regio Twente (GGD Twente afdeling jeugdgezondheid)
* HALT Twente

* Maatschappelijk werk Noordwest Twente

* Netwerkcoördinator

* Regiopolitie afdeling Twenterand

* Tactus verslavingszorg

* Thuiszorg Noordwest Twente (afdeling jeugdgezondheidszorg)