Politie Hollands Midden

Datum: 18 maart 2009


---

Hillegom Politie ontdekt hennepkwekerij De politie ontdekte dinsdagmiddag 17 maart in een schuur aan de Olivier Noortstraat een hennepkwekerij. De politie deed de ontdekking na een melding dat in de schuur een verwaarloosde hond zou zitten. Naast de hond op het zicht niet verwaarloosde hond, trof de politie in drie ruimtes voor in totaal 755 hennepplanten aan en veel kweekmateriaal zoals grond, vloeistoffen, filters, assimilatielampen en transformatoren. Alles is in samenwerking met de gemeente ontruimd en vernietigd. De huurder van de schuur en eigenaar van de kwekerij, een 29 jarige man uit Hilversum is door de politie verhoord. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Lisse Man zoekt slaapplaats in schuur Een bewoner van de Nieuwstraat ontdekte dinsdag 17 maart rond 20.45 uur tot zijn schrik een man in zijn schuur. Het bleek hier te gaan om een 50 jarige Engelse toerist die in de schuur wilde overnachten. Hij had inmiddels een provisorisch bed gemaakt. De politie werd gewaarschuwd en nam de Engelsman mee. Toen duidelijk werd wat man's bedoelingen waren geweest en hij verder niets strafbaars had gedaan, is hij weer vrijgelaten.

Leiden Aanhouding voor belediging De politie heeft dinsdag 17 maart rond 15.40 uur op de Aalmarkt een 44 jarige man uit Leiden aangehouden voor het beledigen van een agent. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig wat voor hem nog een strafbaar feit opleverde. De agent sprak de man aan over zijn gedrag tegenover winkelend publiek en vroeg hem naar de alcohol die hij bij zich had. Een man had de agent op de Apothekersdijk namelijk aangesproken dat daar twee mannen liepen die het winkelende publiek lastig viel en drank bij zich hadden en dronken. Toen de Leidenaar op vragen van de agent met beledigingen aan zijn adres reageerde werd hij aangehouden. Daarbij ontstond het verzet. De andere dronken en vervelende man wist door het tumult weg te komen. De verdachte is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij moet op 28 juli verschijnen bij de politierechter.

Nieuwveen Computervredebreuk De politie heeft dinsdag 17 maart rond 19.30 uur op de A.H. Kooistrastraat twee mannen van 20 en 23 jaar uit Sabrze (Polen) aangehouden. De twee zaten in een auto en waren aan het internetten op een ontvangen signaal van een onbeveiligd netwerk van een bewoner uit de buurt. De ontdekking werd gedaan nadat een bewoner de politie belde dat hij de twee met laptops bezig zag en het niet vertrouwde. De mannen zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak nog vast.

Alphen a/d Rijn Jongens gooien hout naar fietsers De politie heeft dinsdagmiddag 17 maart drie Alphenaren van 12 en 13 (2) aangehouden na het gooien van hout en takken naar fietsers. De drie stonden in de struiken bij de Albert Schweitzerbrug en gooiden naar fietsers die de fietstunnel inreden. Een Alphense schrok van een stuk hout die naast haar viel toen zij de brug afreed. Voorbij de tunnel is zij afgestapt en richting de Hoorn gegaan om te zien waar het hout vandaan kwam. De vrouw zag ter hoogte van de keet op de hoek Emmalaan/Hoorn twee jongens in de bosjes lopen. De vrouw heeft de jongens enkele minuten in het zicht gehouden en zag hen zeker tien keer stukken hout naar fietsers gooien. De meesten fietsten door. Een fietser van ongeveer tien jaar zou op zijn hoofd geraakt zijn. Een oudere man moest in de remmen om een tak te ontwijken. De vrouw heeft de politie gebeld en een signalement van de jongens gegeven. Agenten hielden al snel een verdachten aan. Enige tijd later werden de twee anderen aangehouden. De jongens hebben het gooien bekend.

Hazerswoude-Dorp Drie auto's betrokken bij verkeersongeval Dinsdag 17 maart even voor 18.00 uur vond op de Hoogeveenseweg ter hoogte van de Middelweg een aanrijding plaats waarbij drie auto's betrokken raakten. Een 24 jarige automobilist uit Boskoop reed over de Hoogeveenseweg en remde af vanwege het verkeer voor hem. Vermoedelijk wilde een voertuig bij de kruising afslaan naar links. De Boskoper zag in zijn spiegel dat er achter hem een auto met snelheid naderde. De bestuurder passeerde hem links en reed vervolgens frontaal tegen een tegemoetkomende auto. De passerende auto stuiterde door de aanrijding terug tegen de auto van de Boskoper. De andere auto werd kwam door de botsing dwars over de weg en de berm te staan. De bestuurder van de passerende auto, een 48 jarige Boskoper, werd met knieletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De bestuurder van de tegemoetkomende auto, een 48 jarige Alphenaar, werd met letsel in zijn gezicht overgebracht naar het LUMC. De voertuigen van deze twee bestuurders zijn waarschijnlijk total loss.

Reeuwijk Politie zoekt getuigen van ongeval De politie is op zoek naar drie jongens van rond de 18 jaar die dinsdag 17 maart rond 14.00 uur op de kruising Koningin Wilhelminaweg met de Fokkerstraat en de Nieuwdorperweg getuigen waren dat een auto een 15 jarig meisje uit Reeuwijk op haar fiets aanreed en daarna doorreed. Het meisje fietste vanaf de Fokkerstraat de Nieuwdorperweg op. Plotseling werd zij van achteren geraakt door de auto en kwam ten val. Naast blauwe plekken en schrik, liep haar fiets schade op. De bestuurder draaide nog even het raampje van zijn auto omlaag en vroeg hoe het ging. Toen het meisje reageerde dat het wel goed ging, reed hij door. Naast dat de politie graag in contact wil komen met de getuigen kan ook de bestuurder van de auto zich bij de politie melden. Er kan gebeld worden met de politie in Reeuwijk via 0900-8844.

Gouda Hennepkwekerijen ontmanteld De politie heeft dinsdag 17 maart een actiedag rond hennepkwekerijen gehouden. De politie had vorige maand informatie gekregen dat er vermoedelijk een hennepkwekerij in een loods aan het Jaagpad in bedrijf zou zijn. De politie heeft na de tip onderzoek rond het pand verricht en heeft dinsdag een instap gedaan. In de loods werden drie hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 850 planten. In de loods werd een 27 jarige Gouwenaar aangehouden. Via de Stichting Meld Misdaad Anoniem ontving de politie eveneens vorige maand informatie over een hennepkwekerij in een woning aan de Samuel Munckerstraat. De gehele zolderverdieping bleek omgebouwd te zijn tot hennepkwekerij. Er werden 753 jonge hennepplantjes (stekken) aangetroffen. Tegen de twee aanwezige personen, een 27 jarige vrouw en een 31 jarige man, wordt proces verbaal opgemaakt. Alle hennepkwekerijen zijn ontmanteld. De apparatuur en de planten zijn vernietigd.

Stichting M. De Stichting Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000) toetst uw anonieme melding en zet deze door naar de bevoegde instanties zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Deze instanties kunnen hiermee een onderzoek starten of de melding kan bijdragen aan een lopend onderzoek.

Gouda Verdacht van diefstal fiets De politie heeft dinsdag 17 maart rond 22.00 uur twee jongens uit Gouda van 14 en 18 jaar aangehouden als verdacht van diefstal van een blauwe Gazelle damesfiets. Op de Kleiweg hadden ze de fiets neergezet en waren weggelopen. Stadstoezicht die dit via camerabeelden aanschouwde, vertrouwde het gedrag van de jongens niet en waarschuwde de politie. Deze hield de jongen op de Houtmansgracht aan. Uit de verklaringen werd duidelijk dat de fiets was gestolen. De eigenaar heeft daar echter nog geen aangifte van gedaan. De politie heeft de fiets in beslag genomen. De verdachten zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.

Krimpen a/d Lek Gebroken been na aanrijding Een 16 jarige scooterrijder uit Kinderdijk heeft dinsdag 17 maart even na 16.00 uur een gebroken been opgelopen na een aanrijding met een auto. De automobilist, een 50 jarige man uit Krimpen aan de Lek, reed over de Tiendweg vanuit de richting Hoofdstraat. Op de kruising met de Mercurius sloeg hij linksaf. Hij zag daarbij de scooterrijder die over het fietspad langs de Tiendweg reed over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding. De scooterrijder werd overgebracht naar het Ijsselland Ziekenhuis.

----------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------