Online game voor kinderen met diabetes

18/03/2009 09:58

Public Eyes BV

Enqu(ee)te onder bijna 500 kinderen met diabetes type 1 wijst uit zij graag zelfstandig met hun diabetes willen omgaan.

DVN en sanofi-aventis introduceren GRIP(R) Sugarkids: een digitaal zelfmanagementprogramma met onder meer online game, dagboek en een persoonlijke bibliotheek.

Door spelenderwijs leren omgaan met spuiten, eten, bewegen en voorkomen van hypers en hypo's (aanvallen) krijgen kinderen meer grip op hun eigen ziekte.

Op 18 maart introduceert Diabetesvereniging Nederland (DVN) in samenwerking met sanofi-aventis (farmaceutisch bedrijf) het online zelfmanagementprogramma GRIP(R) Sugarkids voor kinderen met diabetes van 7 tot en met 11 jaar. Hoewel diabetes op het leven van deze kinderen impact heeft, schamen zij zich niet voor de ziekte en hebben zij grote behoefte aan zelfstandigheid. Kinderen met diabetes willen graag zelf leren hoe zij zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren, zo blijkt uit recent onderzoek dat vandaag gepresenteerd wordt. Via het online zelfmanagement programma kunnen kinderen met diabetes gamen en leren tegelijk, een dagboek bijhouden en dit gebruiken in de communicatie met leeftijdgenoten, de arts en volwassenen.