Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 18-03-2009

Tweede verdachte woningovervallen aangehouden

(Zie persberichten district Lekstroom d.d. 09-03-2009: Flyeractie in Batau zuid)

NIEUWEGEIN In het kader van het onderzoek naar meerdere woningovervallen is in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 maart een tweede verdachte aangehouden.

Door politieonderzoek werd de identiteit van de tweede verdachte vastgesteld. Deze verdachte, een 21-jarige man uit Nieuwegein, is in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woonplaats aangehouden. Hij is inmiddels in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt door de politie van district Lekstroom in samenwerking met collegas uit Breda voortgezet.

Inbrekersgereedschap

NIEUWEGEIN Een Amsterdammer werd in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 maart aangehouden omdat hij inbrekersgereedschap bij zich had.

Rond 02.25 uur zagen agenten een auto vanaf de Apolloburg wegrijden. Zij controleerden de automobilist, een 21-jarige man uit Amsterdam. In de auto troffen agenten inbrekersgereedschap aan. Daarop werd de verdachte aangehouden. Zijn auto en het inbrekersgereedschap zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Over auto gelopen

HOUTEN Een ruzie over verkeersgedrag eindigde op dinsdag 17 maart in een wandeling over een auto. Betrokken partijen deden geen aangifte tegen elkaar.

Rond 20.10 uur kreeg de politie de melding dat op een straat in Houten een buurman over een auto was gelopen. Agenten gingen ter plaatse en spraken met betrokkenen. Een 22-jarige man uit Houten had samen met een 18-jarige vrouw uit Houten met zijn auto over de straat gereden. Naar het idee van een 25-jarige straatbewoner deed hij dat te hard. Hij sprak het tweetal aan. De woordenwisseling liep uit op een handgemeen, waarbij over en weer klappen vielen. De drie werden door omstanders gescheiden. De 25-jarige man was zijn agressie kennelijk nog niet kwijt en liep over de auto.

Geen van de betrokkenen wenste aangifte te doen. De 25-jarige man zegde toe de schade aan de auto, lichte krassen en een gebarsten voorruit, te vergoeden.

Vernieler aangehouden

NIEUWEGEIN Een jongeman werd op dinsdag 17 maart aangehouden voor een vernieling die hij een week eerder had gepleegd.

Rond 19.25 uur zag een medewerker van een sportinstelling aan het Merweplein dat een jongeman zich in het pand bevond, die op dinsdag 10 maart de deur van een locker had vernield. Hij waarschuwde de politie en agenten gingen ter plaatse. De jongeman, 21 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verdacht

NIEUWEGEIN Twee jongens werden op dinsdagavond 17 maart onder verdachte omstandigheden aangehouden.

Rond 23.20 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens op de Groenling met een zaklantaarn in autos schenen en kennelijk op het autokrakerspad waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen aan de hand van het signalement het tweetal, jongens van 15 en 17 jaar uit Nieuwegein, op de Ringmus aan. De jongens hadden autokrakersgereedschap bij zich en werden aangehouden. Bij onderzoek in de omgeving troffen agenten geen opengebroken autos aan. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.