Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Verrassende optredens tijdens voorronde Dunya On Tour

In LCC De Tamboer vond zaterdagavond 14 maart de eerste voorronde van Dunya On Tour plaats. Tegenover een volle tribune gaven tien artiesten / groepen een spetterend optreden. Uiteindelijk koos de vakkundige jury maar liefst vijf acts die doorgaan naar de halve finale en workshopdag op zondag 12 april in het World Music & Dance Centre.

Cultuurscout Hoda Hamdaoui was verrast door de diversiteit aan optredens: van reggae, Arabesk, Nederlandse R&B en hiphop tot panfluitmuziek. We hebben echt verschillende muziekstijlen gezien en het niveau van de artiesten is heel goed. Daarom is het maximum aantal van vijf acts doorgegaan naar de volgende ronde, vertelt zij enthousiast. De gelukkigen die zich tijdens de voorronde in Kralingen-Crooswijk hebben geplaatst voor het vervolgtraject zijn: Offshore, Jared, Jahtolution, Nihai en Ecuazolano & Z. Pequeno.

De band Offshore uit Kralingen-Crooswijk is één van de vijf acts die doorgaan naar de halve finale van Dunya On Tour (Foto: Karin Oppelland).

Voorrondes
Hoda Hamdaoui meldt dat de inschrijfperiode voor de voorrondes in het LCC De Zevensprong op zaterdag 21 maart (19.30 uur) en LCC Larenkamp op zaterdag 29 maart (19.30 uur) is verlengd. Ook artiesten uit Kralingen-Crooswijk kunnen zich hiervoor nog inschrijven via www.dunya.nl.

Halve finale
Tijdens de halve finale op zondag 12 april in het World Music & Dance Centre wordt gestreden voor een optreden bij één van de Dunya On Tours. Hiervoor worden in totaal 9 acts gekozen. De Dunya on Tours vinden op zondag 3 mei plaats in deelgemeente Feijenoord op het Afrikaanderplein, op zondag 10 mei in deelgemeente Kralingen-Crooswijk op het Schuttersveld en op zondag 17 mei in deelgemeente Hoogvliet op terrein De Heerlijkheid.

Aan de hand van de optredens bij Dunya On Tour kiest de jury vervolgens de zes acts die op zondag 24 mei deelnemen aan de finale in het World Music & Dance Centre. Tijdens deze finale selecteert de jury tenslotte de artiest of band die mag optreden tijdens het Dunya Festival op zondag 31 mei.