Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Voorzitter Schuiling op bezoek bij Brillemans Van Es

Deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling bracht vrijdag 13 maart een bezoek aan ondernemer Jérome van Es, een nieuwkomer in de Lusthofstraat. Op 6 juni 2008 heeft deze opticien, contactlensspecialist en optometrist zijn speciaalzaak Brillemans van Es, Optometrie & Contactlenzen geopend op de hoek met de Vredehofstraat.

Nadat Jérome van Es van een collega op de Essenlaan de tip had gekregen dat het fraaie hoekpand leeg stond, is hij meteen gaan kijken en was onmiddellijk verkocht. Na een intensieve periode van verbouwen, wat hij zelf heeft gedaan, is hij gesetteld in de Lusthofstraat. Als nieuwkomer ziet hij veel potentie voor dit winkelgebied en hij barst van de ideeën om fashion evenementen te organiseren. Zo vertelde hij aan Gerard Schuiling enthousiast over zijn plannen met andere ondernemers om van de Lusthofstraat een echte winkelstraat te maken waar mensen in de toekomst ook gaan funshoppen.

Gerard Schuiling verwelkomt de maatschappelijk betrokken ondernemer Jérome van Es in de Lusthofstraat.

Daarnaast toont de opticien zijn betrokkenheid bij de deelgemeente ook op een andere manier. Ik heb als student op kamers gezeten in de Van Meekerenstraat en nu heeft het studentenleven me teruggevonden. Ik ben onder andere sponsor van de Eurekaweek en de jaarlijkse kinderzeildag op de Kralingse Plas, aldus Jérome van Es.