Gemeente Schouwen-Duiveland


Zeeuw en Friezin 60 jaar getrouwd

Publicatiedatum: 18 maart 2009
Datum laatst gewijzigd: 18 maart 2009

PERSBERICHT

Datum

12 maart 2009

Informatie

Nannie Dorst

Zeeuw en Friezin zestig jaar getrouwd

Dinsdag 17 maart vierden de heer J.C. Vaane en mevrouw A. Vaane Groen hun zestigjarig huwelijksjubileum. Loco-burgemeester Renden feliciteerde het echtpaar dezelfde dag

De heer en mevrouw Vaane trouwden in 1949 in het gemeentehuis van Scharendijke.

In deze plaats zijn ze altijd blijven wonen. Alleen in 1953 tijdens de Watersnoodramp waren ze tijdelijk elders onderdak.

Mevrouw Vaane is geboren en getogen in het Friese Metslawier, een terpdorpje in de huidige gemeente Dongeradeel. Als jonge vrouw kwam ze als gezelschapsdame bij de familie Ringelberg in Scharendijke in huis en zo heeft ze haar huidige man ontmoet. Mevrouw Vaane heeft nooit heimwee gekregen naar Friesland. Als het echtpaar vroeger een bezoek bracht aan familie in Friesland duurde de reis een dag. In de winter vertok men in het donker van Schouwen-Duiveland en arriveerden ze pas in Friesland als het weer donker was.

De heer Vaane was transportondernemer. Hij heeft veel vervoerd voor de toenmalige
CAV in Zierikzee. De heer Vaane is 86 jaar en zijn vrouw 88 jaar. Ze kregen vier kinderen waarvan een zoon helaas is overleden. De familie is uitgebreid met dertien kleinkinderen en elf achterkleinkinderen.