Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Meldpunt Asociale Verhuurders pakt slechte huisbazen aan

Veel huurders, die problemen met hun huisbaas hebben, weten niet waar ze met hun klacht naar toe kunnen. Bijna twee jaar bestaat er een Meldpunt Asociale Verhuurders. Sinds de oprichting heeft het Meldpunt al zon 83 telefoontjes van soms radeloze huurders gekregen. In het overgrote deel van de gevallen kon de situatie voor de huurder worden verbeterd.

Klachten
De asociale verhuurders, waarop het meldpunt zijn pijlen richt, zijn particulier (dus in de regel geen woningbouwcorporaties). De klachten die bij het meldpunt binnenkomen, zijn zeer divers. Huurders bellen over achterstallig onderhoud waardoor stankoverlast, lekkage en schimmels ontstaan. Maar er zijn ook huisbazen die vanwege een conflict met de huurder post achterhouden, elektra afsluiten of een nieuw slot op de voordeur zetten.

Aangifte

Elke huurder die eraan twijfelt of wat zijn huisbaas doet, wel in de haak is, kan het Meldpunt inschakelen. De medewerkers van het Meldpunt helpen bij het eventueel aangifte doen bij de politie. Het telefoonnummer is: 0800 1545.