Gemeente Moerdijk


18-03-2009: Evenemententerrein Klundert

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN EN VERZOEK HOGERE WAARDE EVENEMENTENTERREIN KLUNDERT IN KLUNDERT

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf donderdag 19 maart tot en met woensdag 29 april 2009 voor iedereen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij het Gemeentelijk Informatiecentrum het ontwerp van het bestemmingsplan Evenemententerrein Klundert ter inzage ligt. Dit ontwerp is opgesteld om de realisatie van een nieuwe woonwijk mogelijk te maken. Het plan is ook digitaal te raadplegen, klik hier.

Iedereen kan tijdens de genoemde termijn van 6 weken een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, Postbus 4, 4760 AA Zevenbergen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met een medewerker ruimtelijke ordening van de afdeling Strategie en Advies, 0168 373600.

Om de bouw van de woningen mogelijk te maken moet voor een aantal woningen ontheffing worden verleend van de hoogst toelaatbare geluidbelasting op de gevel van een woning van 48 dB (= voorkeursgrenswaarde), zoals deze geldt bij wegverkeerslawaai. De voorkeursgrenswaarde wordt voor een aantal woningen namelijk overschreden door het geluid van het verkeer op de Blauwe Sluisdijk. De procedure voor het verkrijgen van deze ontheffing wordt ook wel procedure hogere waarde genoemd.

Deze procedure wordt gevolgd op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder. Het verzoek om een hogere waarde vast te stellen en het daarbij behorende akoestisch onderzoek liggen eveneens vanaf 19 maart tot en met 29 april 2009 ter inzage. Tijdens de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk bedenkingen indienen tegen het verzoek om een hogere waarde bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen.