Gemeente Oisterwijk

stemt in met plan Bakkerij Swaanen
02-03-2009
College Oisterwijk stemt in met plan Bakkerij Swaanen

Betaalbaar en milieuvriendelijk wonen

Het college van de gemeente Oisterwijk heeft op 24 februari 2009 ingestemd met de plannen voor de hoek Moergestelseweg-Pastoor van Beugenstraat. Dit plan staat binnen de pilot Bouwen binnen strakke contouren bekend onder de naam Bakkerij Swaanen (nr. 38a). Het plan staat op de lijst van te ontwikkelen projecten die het college eind januari bekend heeft gemaakt. Initiatiefnemer Refra b.v. heeft een plan ontwikkeld dat voorziet in de bouw van 50 appartementen met een ondergrondse parkeergarage. Ook de bakkerij keert terug in het plan.

Waardering voor betaalbaarheid en duurzaamheid

Het college heeft bijzondere waardering uitgesproken voor de ambities van Refra b.v. ten aanzien van betaalbaarheid en duurzaamheid die in het plan naar voren komen. Van de woningen worden 23 appartementen uitgevoerd in het goedkope segment. Duurzaamheid uit zich onder meer in de materialen van het gebouw. Zo wordt er naast baksteen gebruik gemaakt van plato wood, een houtsoort dat op een milieuverantwoorde, schone en duurzame wijze veredeld wordt. Door het gebruikte proces krijgt dit vurenhout de eigenschappen van hardhout.

De welstandscommissie heeft een positief advies afgegeven voor het plan. Op donderdag 19 maart 2009 om 19:30 vindt er een informatieavond plaats in De Leyhof. Op deze avond wordt het plan gepresenteerd.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyProclaimer Colofon