Politie Zaanstreek-waterland

Criminele drugsorganisatie opgerold

Zaanstad, 18-03-2009 o De politie Zaanstreek-Waterland heeft na een grootschalig onderzoek in de nacht van maandag 16 maart op dinsdag 17 maart 7 personen aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van verschillende misdrijven in relatie tot de Opiumwet en het deel uitmaken van een criminele drugsorganisatie.

Op vijf verschillende locaties, op twee adressen in Zaanstad, één adres in Amsterdam en twee in de regio Noord-Holland Noord werden invallen gedaan en personen gearresteerd. Het gaat om een 39-jarige man, zijn 40-jarige vrouw en hun 13-jarige zoon. Verder werden nog een 40-jarige man, zijn 48-jarige vrouw en twee mannen van 35 en 51 jaar opgepakt.
De hoofdverdachten zijn de 35-jarige Amsterdammer en de 40-jarige man uit Zaanstad.
De meeste verdachten zijn bekenden van de politie.
Bij de invallen werden diverse goederen inbeslaggenomen, waaronder eindproducten voor synthetische drugs, softdrugs, een grote hoeveelheid contant geld en meerdere vuurwapens. Ook werd een hennepplantage en laboratoriumbestanddelen aangetroffen.

De politie Zaanstreek-Waterland startte het onderzoek in september vorig jaar op basis van eigen inlichtingen. Het rechercheteam bestond uit gemiddeld 12 mensen. Meerdere rechercheurs hebben een half jaar lang full-time gewerkt aan het onderzoek. Eind vorige week was er voldoende informatie verzameld zodat tot aanhoudingen kon worden overgegaan. De verschillende invallen werden gedaan door een team van in totaal 50 politiemensen van de regio Zaanstreek-Waterland. Het onderzoek is nog niet afgerond en de politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.