Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 maart 2009

Vijf jongens aangehouden na mishandeling

Almelo
Vijf Almelose jongens zijn aangehouden omdat zij ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van twee jongens uit Rijssen op zondagmiddag 15 maart jl. in Almelo.

Zondagmiddag 15 maart werd aan het eind van de middag bekend dat even daarvoor twee jongens van 17 jaar uit Rijssen door een groepje van vijf jongens op de Klara Zetkinstraat in Almelo waren mishandeld. De twee waren in Almelo geweest en hadden contact gehad met twee meisjes uit Almelo waaronder een 15-jarige. Deze laatste had verkering gehad met een ook 15-jarige jongen uit Almelo en deze laatste kon het waarschijnlijk niet verkroppen dat zijn ex-vriendinnetje omgang had met de Rijssenense jongens. Samen met vier vrienden zocht hij de beide jongens uit Rijssen op toen die op weg waren naar het station om naar huis te gaan. Onderweg werden de twee door de vijf ingesloten en mishandeld. Aangifte werd gedaan en naar aanleiding van een ingesteld onderzoek kon maandag de 16e in eerste instantie de 15-jarige jongen worden aangehouden. Dinsdag de 17e maart werden in de loop van de dag ook de andere vier, 15 en drie keer 17 jaar, aangehouden. Alle vijf zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek en proces-verbaal van openlijk geweld wordt tegen hen opgemaakt. (09-029718)

Aangehouden na bedreiging

Enschede

Een man uit Enschede is dinsdagmorgen 17 maart aangehouden omdat hij een medewerker van een hulpinstelling had bedreigd met de dood.

Dinsdagmorgen om ongeveer 09.15 uur werd gemeld dat een naar later bleek 29-jarige medewerker van een hulpverleningsinstantie aan de Ripperdastraat in Enschede was bedreigd met de dood. De bedreiging was gepleegd door een klant die het niet eens was geweest met de behandeling. Na de bedreiging was de man weggelopen en hij direct daarop door de politie in de omgeving worden aangehouden. Hij, een 21-jarige Enschedeer, is meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van de dag is hij in opdracht van de officier van justitie in verzekering gesteld en zal donderdag de 19e a.s. bij justitie worden voorgeleid. (09-030327)

Man aangehouden na diefstal mobiele telefoon

Almelo

Een Almelose man van 21 jaar is woensdagmorgen 18 maart aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht in een horecagelegenheid een mobiele telefoon te hebben gestolen van een andere klant.

Werd woensdagmorgen 18 maart om ongeveer 01.20 uur doorgegeven dat even daarvoor vanaf de bar in een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Almelo een mobiele telefoon was gestolen. De eigenaar van de telefoon, een 28-jarige Almeloer was even naar de rookruimte in de horecagelegenheid geweest en had zijn telefoon op de bar laten liggen. Toen hij terugliep naar de bar zag hij dat zijn telefoon weg was en dat een jongen die ook in de gelegenheid was geweest de zaak uit rende. Er werd nog getracht de jongen te achterhalen maar dit lukte niet. Op aanwijzen van meerdere getuigen kon even later een 21-jarige Almeloer in zijn woning worden aangehouden die ervan wordt verdacht de telefoon te hebben gestolen. Hij is voor nader onderzoek opgesloten. (09-030782)

Aangehouden met behulp van politiehond na inbraak

Hengelo

Direct na een melding van een inbraak kon een van de twee vermoedelijke daders worden aangehouden met behulp van goed speurwerk door een politiehond. Woensdagmorgen 18 maart werd om ongeveer 03.05 uur gemeld dat er werd ingebroken bij een winkel aan de Breemarsweg in Hengelo. Een politieman, die samen met zijn diensthond, in de auto op weg was richting de Breemarsweg zag op de Kuipersdijk een tweetal mannen rijden op een (1) fiets. Bij het zien van de politieauto gingen ze er direct vandoor en lieten op de Parallelweg hun fiets achter en renden een bosperceel in. Op aanroepen met de mededelingen dat de diensthond zou worden ingezet werd niet gereageerd en met de hond werd het bosperceel afgezocht. Een van de twee, een 18-jarige Hengeloër, werd liggend door de hond onder een stapel takken en balderen aangetroffen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij is opgesloten. De tweede persoon werd niet meer gevonden.

Controle bij de winkel waar was ingebroken leerde dat een deel van een toegangsdeur was geforceerd en dat een aantal flessen met sterke drank waren ontvreemd. Aangifte hiervan is gedaan. (09-030790)

Gewond na aanrijding, mogelijk alcohol gebruikt

Geesteren

Een automobiliste uit Tubbergen haalde een automobilist die voorgesorteerd stond in en raakte bij de aanrijding die daardoor ontstond gewond. Alcoholgebruik wordt niet uitgesloten.

Dinsdagmorgen 17 maart werd om ongeveer 08.00 uur gemeld dat op de hoek Vriezenveenseweg - Delmaweg - Breemhaarsweg in Geesteren, een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 56-jarige automobilist uit Veendam op de Vriezenveenseweg reed en linksaf de Delmaweg in wilde rijden. Hiervoor gaf hij richting aan maar een hem achteropkomende 51-jarige automobiliste uit Tubbergen zag dit niet en haalde hem in. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 51-jarige gewond raakte en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. In het ziekenhuis hadden de politiemensen die een verklaring van de 51-jarige op wilden nemen het vermoeden dat er alcohol in het spel was. Hiervoor is met toestemming van haar door een gemeentearts een bloedproef afgenomen. De 51-jarige is met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen, de 56-jarige bleef ongedeerd. Beide auto's waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept. (09-030316)

Man aangehouden na rijden zonder geldig rijbewijs

Oldenzaal

Een man uit Oldenzaal werd dinsdag 17 maart aangehouden, omdat hij zonder geldig rijbewijs een auto bestuurde op de Titus Brandsmastraat in Oldenzaal.

Dinsdagmiddag 17 maart omstreeks 13.45 uur controleerden surveillerende agenten op de Titus Brandsmastraat in Oldenzaal een 42-jarige automobilist uit Oldenzaal. Bij navraag bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs omdat deze al eerder ongeldig verklaard was. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-030512)

tel. 053-4555588


---- --