Hoe lager de AEX, hoe beter Nederland gekleed gaat

18/03/2009 10:47

Adviesbureau ExPRtease

Real time je kans pakken in crisistijd

Het Chinese teken voor crisis bestaat uit twee karakters. Een daarvan heeft de betekenis die bijna heel Nederland eraan geeft, de ander staat voor kans. Dat is een mooie positieve gedachte, want een crisis kan ook kansen bieden.

Zo pakten de oprichters van THE SOCIETY SHOP 75 jaar geleden - midden in de crisisjaren voor de tweede wereldoorlog - hun kans om een kledingconcern te beginnen. En juist daarom wil THE SOCIETY SHOP in de huidige onzekere tijden kansen creëren.

Vanaf vandaag zal de THE SOCIETY SHOP een aantal weken lang de prijs van een pak dat normaal 499 euro kost, koppelen aan de AEX. Staat de AEX op 240, dan kost het pak 240 euro. Duikt de beurs onder de 200 punten grens, dan kost dat pak minder dan 200 euro. In alle winkels zal er een real time verbinding met de beurs zijn om de actuele prijs vast te kunnen stellen.

Een positief geluid in een wereld vol negatief nieuws. Een prettig gevolg bij een dalende beurs en het speelt het zogenaamde 'updressen' in de kaart. De historie leert namelijk dat mensen in tijden van recessie en teruggang zich netter kleden. Als het even 'tegen' zit, kan dat nu voor de helft van het geld.

Martin Groen van THE SOCIETY SHOP over dit ludieke signaal: 'De crisis barstte niet lang geleden los, de beurs is sindsdien in mineur en die verliezen kunnen wij niet ongedaan maken. Maar je kunt ook door een andere bril naar de crisis kijken. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, kun je ze ook voor weinig bij ons komen halen.'





http://www.societyshop.com