Technische Universiteit Eindhoven

TU/e start samenwerking met Roosevelt Academy

Geplaatst: 18 maart, 2009

Bachelors of science van de Roosevelt Academy (RA) in Middelburg kunnen vanaf komend collegejaar instromen in tien masteropleidingen van de TU/e. Het project is een pilot voor toekomstige samenwerkingen met andere university colleges.

De Roosevelt Academy.

Prof.dr. Hans Adriaansens, de dean van de RA, is zeer verheugd met de gemaakte afspraken: Onze bachelorstudenten hebben al veel keuzemogelijkheden voor masters, maar vooral op het gebied van de exacte wetenschappen is de samenwerking met de TU/e een fantastische aanvulling. Het RA is een university college dat tot stand is gekomen als samenwerkingsverband tussen de Hogeschool Zeeland en de Universiteit Utrecht.

Volgens TU/e-beleidsmedewerker drs. Dirk-Jan Mulders is de TU/e juist zeer geĂŻnteresseerd in masterstudenten met een andersoortige vooropleiding. Het gaat bij de RA om sterk gemotiveerde studenten, en we zien deze pilot dan ook als een proeftuin voor toekomstige samenwerkingsverbanden met andere university colleges. Mulders verwacht niet dat het qua instroom om hele grote aantallen zal gaan. De RA telt maar zeshonderd studenten, aldus Mulders.

De voorwaarde voor instroom in de masters van de TU/e is dat RA-studenten een schakelprogramma van dertig studiepunten (ECTS) doorlopen. Dit programma kan tegelijk met de masteropleiding worden gevolgd. De studenten moeten verder tijdens hun bachelorstudie aan de RA al wiskunde en een technisch vak, gerelateerd aan de te volgen master, gevolgd hebben op het hoogste niveau.

De TU/e-masteropleidingen die meedoen aan de pilot zijn: Biomedical Engineering, Construction Management and Engineering, Electrical Engineering, Human-Technology Interaction, Innovation Management, Science Education and Communication, Medical Engineering, Operations Management and Logistics, Sustainable Energy Technology en Innovation Sciences. Er wordt door docenten van de RA en de TU/e bekeken of er nog verdere masters zijn waar systematische doorstroom mogelijk is.