Gemeente Laren


Regionaal samenwerkende partijen stimuleren economie en werk

De negen gemeenten in de Gooi en Vechtstreek, de provincie Noord Holland en de Kamer van Koophandel hebben de krachten gebundeld om de regionale economie te stimuleren en de werkgelegenheid in de regio op peil te houden. Hierbij wordt nauw samengewerkt met diverse partners uit de regio.

Eerste resultaten van die samenwerking zijn het ondernemersloket "Tegenwind" bij de Kamer van Koophandel en de totstandkoming van een Mobiliteitscentrum Gooi en Vechtstreek, gevestigd bij het UWV in Hilversum. Provincie en gemeenten werken bovendien samen aan een intensivering van de regiopromotie, om de toeristische branche te ondersteunen. De deelnemende gemeenten stemmen bovendien hun locale maatregelen om de economie te stimuleren af op de regionale ontwikkelingen.

Regionale samenwerking

De negen gewestgemeenten van het Gewest Gooi en Vechtstreek, de provincie Noord-Holland en de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem-, en Flevoland werken in de regio Gooi en Vechtstreek al geruime tijd samen aan het versterken van de regionale economie. Mede dankzij de hierdoor opgebouwde infrastructuur hebben deze partijen elkaar ook snel gevonden in een gezamenlijke aanpak van de huidige economische situatie. Zij komen sinds januari regelmatig bijeen om vinger aan de pols te houden en om af te stemmen over de wijze waarop zij bedrijven en werknemers kunnen helpen bij het vinden van oplossingen voor problemen ten gevolge van de economische tegenwind. Ook kijken zij hierbij naar structurele maatregelen gericht op economisch herstel op de langere termijn. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de betrokken partners: het UWV Mobiliteitscentrum Gooi en Vechtstreek, het Poortwachtercentrum Gooi & Eemland, COLO en VNO-NCW Gooi.

Mobiliteitscentrum

Voor bedrijven die door de economische tegenwind in de problemen (dreigen te) komen is het Mobiliteitscentrum Gooi en Vechtstreek onlangs geopend. Hier kunnen werkgevers en werknemers terecht om advies te krijgen over werktijdverkorting en opleiding en training, en ook bemiddeling `van werk naar werk'. Bij het Mobiliteitscentrum staan adviseurs paraat om samen met werkgevers en werknemers maatwerkoplossingen te vinden. Meer informatie over de werktijdverkortingregeling kunt u vinden op de UWV-site: www.uwv.nl of SZW-site: www.szw.nl. Het Mobiliteitscentrum is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur . Contactpersonen zijn Joan van Vollenhoven, adjunct-vestigingsmanager, tel. 06-51186631 en Berry van der Zwet, werkcoach, tel. 06-27783927.

Ondernemersloket

De Kamer van Koophandel heeft de speciale website www.kvk.nl/tegenwind geopend. Op deze site vinden ondernemers

praktische tips en informatie die helpen bij het voorkomen en oplossen van problemen die door de kredietcrisis kunnen ontstaan. De KvK organiseert ook bijeenkomsten waar ondernemers met elkaar aan de slag gaan om bijvoorbeeld nieuwe marketingacties te bedenken en waar zij nieuwe contacten kunnen leggen. Ondernemers die persoonlijk met een adviseur van de KvK willen spreken over de kredietcrisis, kunnen bellen met het speciale servicenummer 036-5248695. De adviseur beantwoordt de vragen en kan snel doorverwijzen naar gespecialiseerde kennispartners in de regio.