Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 18-03-2009

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 maart een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten omstreeks 03.55 uur een bestuurder op de Balijelaan. De 41-jarige man uit Utrecht moest een blaastest afleggen omdat de agenten het vermoeden hadden dat de man gedronken had. Het vermoeden bleek juist en de Utrechter werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 555 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd.

Aanrijding politieautos

UTRECHT Dinsdagavond vond op het Vredenburg een aanrijding tussen twee politieautos plaats.

Een surveillance-eenheid was door de meldkamer gevraagd een verdachte op te halen op de Potterstraat. Omdat de 25-jarige verdachte uit Utrecht weigerde mee te werken en zich verzette tegen zijn aanhouding. Werd door de agenten assistentie gevraagd. Een andere politie-eenheid kwam te hulp en reed in de richting van de Potterstraat.

Op de kruising Vredenburg St. Jacobsstraat en de Lange Viestraat kwamen beiden voertuigen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Drie agenten zijn voor controle naar het UMC in Utrecht gegaan maar mochten dezelfde avond weer naar huis. De politie onderzoekt de aanrijding.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie dinsdagmiddag een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd. Omdat de man last kreeg van zijn hart moest een ambulance komen.

Personeel van een winkel aan de Amsterdamsestraatweg zag omstreeks 14.10 uur dat een man kleding meenam zonder deze eerst af te rekenen. De achtervolging werd ingezet en de politie gewaarschuwd. Op een gegeven moment troffen agenten de totaal buiten adem geraakte verdachte op de hoek van de Vijgeboomstraat aan. De 36-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. De man bleek zo buiten adem dat hij volgens eigen zeggen hartklachten kreeg. Een ambulance werd gewaarschuwd, die de verdachte voor onderzoek meenam naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein.

Na onderzoek kon de man alsnog met de politie mee en bleek dat hij niets mankeerde. Waarschijnlijk had de man zo hard en lang gelopen om uit handen van de politie te blijven, dat hij klachten kreeg.

Man mishandelt ex

UTRECHT Een man mishandelde op dinsdagavond 17 maart zijn ex-vriendin en beroofde haar van enkele spullen. Hij werd later aangehouden

Rond 23.30 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw door haar ex-vriend was mishandeld. Agenten gingen naar de woning van het 38-jarige slachtoffer. Zij verklaarde die avond met een vriendin in een horecagelegenheid aan de Damstraat te zijn geweest. Zij had gezien dat daar ook haar ex-vriend, een 41-jarige Utrechter, was, maar had hem genegeerd. Rond 22.30 uur was de Utrechtse met haar vriendin weggegaan.

Toen zij op de Daalsetunnel liepen, zagen zij dat ze gevolgd werden door de ex-vriend. Er vond een woordenwisseling plaats, waarna de Utrechter zo kwaad werd, dat hij zijn ex-vriendin meerdere malen sloeg. Hij pakte haar tas, haalde daar haar gsm en huissleutels uit en gooide de tas terug. Daarna liep hij weg. Het slachtoffer liep letsel in haar gezicht op en deed aangifte van mishandeling en diefstal.

Agenten gingen naar de woning van de 41-jarige verdachte. Zij hielden de verdachte aan en brachten hem naar het politiebureau over. De gestolen gsm en sleutelbos werden bij hem aangetroffen en zijn in beslag genomen. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Verkeerscontrole

UTRECHT Bij een verkeerscontrole heeft de politie op dinsdag 17 maart meer dan 60 bekeuringen uitgeschreven.

Op het Jaarbeursplein negeerden 18 automobilisten de geslotenverklaring en werden bekeurd. Op het Domplein deden drie automobilisten hetzelfde en kregen dezelfde behandeling. Bij controle op de Bleekstraat dachten 24 automobilisten kennelijk dat zij in een bus reden en maakten gebruik van de busbaan. Dat kwam hen op een bekeuring te staan. Voor het negeren van het rode verkeerslicht werden op het Smakkelaarsveld 14 en op de Lange Viestraat 3 bekeuringen uitgeschreven.