Politie Haaglanden

Persberichten 18 maart

Haaglanden, 18-03-2009

Jongen met gestolen fiets aangehouden
Den Haag Een 14-jarige Hagenaar werd dinsdag 17 maart aangehouden toen bleek dat de fiets die hij bij zich had, gestolen was. Surveillerende agenten zagen omstreeks 20.20 uur in de Wellingtonstraat een groepje jongeren lopen. Bij het zien van de agenten, veranderde de groep van richting en liep de Waterloostraat in. Omdat één van de jongens een damesfiets bij zich had, besloten de agenten de fiets te controleren. Toen bleek dat deze geen slot had en als gestolen geregistreerd stond, hielden de agenten de jongen aan. Op het politiebureau werd zijn moeder in kennis gesteld. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt. De rechtmatige eigenaar van de fiets komt deze woensdag 18 maart ophalen op het politiebureau.

Verkeersruzie leidt tot vechtpartij
Den Haag/Loosduinen De bestuurders van een kleine vrachtwagen en een bestelwagen gingen dinsdag 17 maart omstreeks 15.45 uur op de kruising van De Werf met de Escamplaan met elkaar op de vuist, nadat de één de ander kort daarvoor had afgesneden. De bestuurder van de vrachtwagen, een 56-jarige man uit Delft, reed over de Escamplaan toen hij werd gesneden door een zwarte Mercedes Vito. Hierop toeterde de vrachtwagenbestuurder. Bij de verkeerslichten op de kruising kwam de bestuurder van de bestelbus, een 30-jarige man uit Den Haag, echter verhaal halen. Voordat de Delftenaar zelf kon uitstappen, werd hij door de Hagenaar al al uit zijn vrachtwagen getrokken, waarbij hij op de grond viel. De Hagenaar gaf de man ook nog een klap op zijn oog. De bestuurder van de Vito beweert echter dat het heel anders is verlopen. De politie onderzoekt de zaak. De recherche van Bureau Loosduinen onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen zich te melden via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Jongeren aangehouden voor mishandeling 13-jarige Den Haag Een 13-jarige jongen uit Den Haag werd dinsdagavond 17 maart rond 20.15 uur in het parkje achter de Drostendreef mishandeld door zeven jongeren. Toen de gewaarschuwde agenten aankwamen, zagen zij nog net een groepje jongeren wegrennen in de richting van de Gravinnendreef. De 13-jarige jongen verklaarde even daarvoor te zijn mishandeld door ongeveer zeven jongens. Vijf van hen hadden hem meerdere keren met de vuist op het hoofd geslagen. Omdat de jongen en een 12-jarige getuige de namen van enkele verdachten kenden, kon de politie drie van hen aanhouden. Op het politiebureau bekende het drietal, twee jongens van 14 en één van 15, al dan niet gedeeltelijk hun aandeel. Eén van hen vertelde dat zij van plan waren de twee jongens te beroven. De politie onderzoekt de zaak.

Taxichauffeur beroofd, verdachten aangehouden
Den Haag Een 35-jarige taxichauffeur uit Den Haag moest op woensdag 18 maart omstreeks 02.15 uur op de Draaistraat onder bedreiging van een mes zijn taxi afstaan aan twee mannen. Ook eiste het tweetal geld. Aan de hand van een goede omschrijving die de taxichauffeur van de verdachten kon geven, gingen meerdere politie-eenheden direct op zoek naar de taxi en de twee verdachten. Rond 03.00 uur troffen agenten van politiebureau Zoetermeer de gestolen taxi aan in Zoetermeer. Met behulp van speurhonden kon de politie de twee verdachten, een 21- en 24-jarige man uit Den Haag, even later aanhouden in de buurt van de teruggevonden taxi.

Eén op drie rijdt te hard
Den Haag/Loosduinen Bij een snelheidscontrole op de Ockenburghstraat reed dinsdagavond 17 maart tussen 17.30 en 23.00 uur bijna één op de drie bestuurders te hard. De politie controleerde 1485 passanten, waarvan er 522 een boete ontvangen voor te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u, op de weg waar slechts 50 km/u is toegestaan.

Op heterdaad betrapt
Den Haag Een getuige belde gistermiddag rond 14.45 uur de politie omdat zij zag dat twee mannen ingebraken in een auto in de De Constant Rebecquestraat. Beide mannen waren weggerend in de richting van de Loosduinsekade. Direct begaf de politie zich in die richting en ter hoogte van de Tripstraat zagen ze de mannen die aan het signalement voldeden. Twee 20-jarige Hagenaars werden aangehouden. Het tweetal ontkende in alle toonaarden dat zij iets met de inbraak te maken hadden. Bij de fouillering aan het politiebureau werd in de jaszak van één van hen een stuk glas van de verbroken autoruit gevonden. Er is proces-verbaal tegen de mannen opgemaakt.

Getuigen overval avondwinkel gezocht
Den Haag De politie werd dinsdagavond rond 23.00 uur gebeld over een overval in een avondwinkel in de Fahrenheitstraat. Op dat tijdstip was de eigenaar met zijn echtgenote in de winkel toen plotseling twee mannen van tussen de 18 en 20 jaar binnenkwamen. Beide mannen droegen een wit masker. Eén van hen had een mes en de andere een vuurwapen. Het echtpaar werd door het tweetal werd bedreigd en gedwongen geld te geven. De verdachten gingen er met een onbekend geldbedrag lopend vandoor in de richting van de Laan van Meerdervoort. Meerdere politie-eenheden zochten de omgeving af, maar de twee verdachten werden niet gevonden. De signalementen van beide mannen zijn als volgt. De verdachte met het vuurwapen had een normaal postuur, was ongeveer 1.60 m lang, droeg een wit masker (vermoedelijk door een panty) en een witte broek. De tweede verdachte was ongeveer 1.80 m lang, had een normaal postuur, droeg een donkere broek, een witte jas en ook een wit masker. De recherche van Bureau Segbroek komt graag in contact met mensen die informatie hebben over deze overval. Zij worden verzocht zich te melden bij het politiebureau Segbroek of telefonisch contact op te nemen via 0900-8844.

Tanken zonder betalen
Den Haag Een medewerker van een tankstation aan de Benoordenhoutseweg sprak dinsdag 17 maart surveillerende politieagenten aan om te melden dat kort daarvoor een bestuurder had getankt en zonder te betalen was weggereden in de richting van het Willem Witsenplein. Direct gingen de agenten op onderzoek uit en al snel zagen zij de bewuste auto rijden. De agenten sommeerden de bestuurder stoppen en hielden hem aan. De 25-jarige Hagenaar werd aan het politiebureau voorgeleid voor diefstal c.q. verduistering van benzine.

Oefening baart kunst
Wassenaar Een 18-jarige vrouw uit Wassenaar kreeg dinsdag 17 maart om 19.30 uur een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs. De vrouw reed onder toezicht van haar 55-jarige vader op het parkeerterrein van de Dr. Mansveltkade. Aangezien haar vader geen officiële rijinstructeur was, maakte de politie proces-verbaal op. De rijles moest uiteraard worden afgebroken.

Veel schade en letsel bij ongeval
Westland/De Lier Bij een ongeval op de Woudseweg ontstond dinsdag 17 maart om 12.40 uur veel schade en moesten drie personen naar het ziekenhuis worden vervoerd. Een nog onbekende automobilist zag een voor linksaf voorgesorteerde en stilstaande auto over het hoofd en botste er met volle vaart achterop. Door de klap schoot deze auto naar voren en botste op een tegemoet komende personenauto die vanuit tegenovergestelde richting kwam. De GGD vervoerde drie personen naar het ziekenhuis. De weg was vanwege de ravage en de benodigde hulpverlening geruime tijd afgesloten.

Paaltje gemist
Westland/s-Gravenzande Een 40-jarige automobilist uit s-Gravenzande veroorzaakte woensdagochtend 18 maart om 03.40 uur een ongeval op de Koningin Julianaweg. De man raakte door vermoeidheid van de weg en botste op een paal. Een takelwagen moest er aan te pas komen om de zwaar beschadigde auto weg te slepen. De man had niet gedronken.

Dorstige dief
Westland/Naaldwijk Dankzij de alert optredende eigenaar en beheerder van een zonnestudio aan de Geestweg kon de politie dinsdag 17 maart om 20.15 uur een 17-jarige Naaldwijker aanhouden. De man probeerde bij de zonnestudio een aantal kratten bier weg te nemen, maar werd daarbij gesnapt. Het personeel hield de man vast en belde direct via 112 de politie. De politie stelt een onderzoek in naar de rol en betrokkenheid van de man en een mogelijke nog onbekende tweede verdachte.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Westland/Naaldwijk De politie ontmantelde dinsdag 17 maart om 16.15 uur in een woning aan de Slachthuisstraat neen hennepkwekerij. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. In de woning troffen agenten bijna 200 hennepplanten en toebehoren aan. De politie nam de kwekerij in beslag en hield de 27-jarige bewoner aan. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Twee zwaargewonden na autobrand
Delft Bij een spontane autobrand raakten dinsdagavond 17 maart kort voor middernacht twee Rotterdammers zwaargewond. De 28-jarige bestuurder tankte bij het tankstation langs Rijksweg A13 en reed, nadat hij had betaald, weg. Bij het wegrijden explodeerde de auto en vloog daarbij in brand. Zowel de 28-jarige bestuurder als zijn 23-jarige passagier raakte daarbij zwaargewond. De GGD vervoerde beiden slachtoffers naar een specialistisch brandwondenziekenhuis in Rotterdam. De toestand van de 28-jarige is zorgelijk. De toerit naar het tankstation is geruime tijd afgesloten geweest. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Uit een eerste analyse blijkt er mogelijk sprake te zijn geweest van een defect in het (gas)brandstofsysteem van de auto.

Snelheidscontrole in Delft
Delft De politie controleerde dinsdag 17 maart tussen 13.00 en 16.30 uur de snelheid van het autoverkeer op de Voorhofdreef. Van de passerende automobilisten reden er elf te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u, terwijl 50 het maximum is. Op de Provincaleweg controleerde de politie ook de snelheid. Zes bestuurders kregen daar een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km/u, terwijl 80 km/u het maximum is. In totaal controleerde de politie de papieren van zestig automobilisten. Twee daarvan reden zonder rijbewijs.

Twee mannen aangehouden
Zoetermeer Surveillerende agenten controleerde dinsdag 17 maart een auto op de Denemarkenlaan. Al snel bleek deze auto gesignaleerd te staan als van diefstal afkomstig. De twee inzittenden, Rotterdammers van 32 en 35 jaar, werden hierop aangehouden. In de auto werden bij de controle ook nog inbrekerswerktuigen aangetroffen. De beide mannen alsmede de auto zijn meegenomen naar een politiebureau voor verder onderzoek.

Voetganger gewond na aanrijding
Zoetermeer Een 47-jarige man raakte dinsdag 17 maart om 20.50 uur gewond bij een aanrijding op de Parkdreef. De man zou volgens getuigen niet goed hebben uitgekeken bij het oversteken en daarbij zijn aangereden door een automobilist. De automobilist kon de voetganger helaas niet meer ontwijken en reed hem aan.