Gemeente Beek


Beek voert inzameling plastic verpakkingsafval gemeentebreed in

Beek, 17 maart 2009

Beek gaat de huis-aan-huis inzameling van plastic verpakkingsafval in september gemeentebreed invoeren. De eerder aangekondigde proef in Spaubeek die van maart tot september zou lopen komt daarmee te vervallen.

Uit onlangs bekendgemaakte resultaten van landelijk gehouden pilots is gebleken dat met huis-aan-huis inzameling van plastic verpakkingsafval in plastic zakken de beste resultaten worden geboekt. Verdere proeven zijn niet meer nodig.

Indien gemeenten al in 2009 overgaan tot gescheiden inzameling van plastic verpakkingsmateriaal ontvangen ze daarvoor een aanzienlijke financiële tegemoetkoming.

Omdat voor invoering van een huis-aan-huis inzameling in de gehele gemeente een openbare aanbesteding gehouden zal moeten worden, en met deze procedure een tijdsduur van ca. twee maanden gemoeid is, kan de inzameling pas na de zomer in de gehele gemeente Beek ingevoerd worden.

Wethouder Jan Bijen is verheugd dat er gescheiden ingezameld gaat worden. "Het scheiden van plastic verpakkingsafval is goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de burger. Minder afval in de container betekent minder betalen; een voordeel dat vanaf 1 januari 2011 als er naast op gewicht ook op volume afgerekend gaat worden nog groter wordt."

Zodra de concrete datum bekend is waarop de huis-aan-huis inzameling ingevoerd zal worden, ontvangt elk gezin in de gemeente Beek een informatiepakket, alsmede plastic zakken die gebruikt moeten worden voor het inzamelen van dit verpakkingsafval.

Geef plastic afval een nieuw leven.