Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Alles over wonen, welzijn en zorg in het stadsdeelkantoor

18 maart 2009

Dinsdagmiddag konden alle bewoners uit Zuidoost terecht in het Informatiecentrum op het stadsdeelkantoor voor alle antwoorden op hun vragen over wonen, welzijn en zorg. Op een markt waar het Loket Zorg en Samenleven centraal stond waren verschillende instanties aanwezig om bewoners te woord te staan over uiteenlopende onderwerpen en zorgen van de bezoekers. Veel mensen kwamen even een kijkje nemen, films bekijken of een afspraak maken met één van de instanties die er stonden.

Op de markt stonden alle partijen die samen werken met het Loket Zorg en Samenleven. Dat zijn:

* Madi

* Markant, steunpunt mantelzorg

* MEE, ondersteuning voor mensen met een handicap of chronische ziekte

* Cliënten Informatie Punt, advies en informatie geestelijke gezondheidszorg

* Steunpunt GGZ

* Vrijwilligerssteunpunt Zuidoost

* Wijksteunpunt wonen

Wat is de Wmo?
Iedereen moet zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. En iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Dat geldt voor jonge en gezonde mensen, maar ook voor ouderen en mensen met een beperking. Soms lukt dat niet op eigen kracht. Vaak kunnen familie, vrienden en buren dan helpen. Ook stadsdeel Zuidoost kan u de weg wijzen, adviseren en ondersteunen bij uw aanvraag. Bijvoorbeeld bij het huishouden, met maaltijdservice of met een rolstoel. Zodat ú prettig, veilig en zelfstandig kunt leven.

Wat kunt u vinden bij het Loket Zorg en Samenleven? In stadsdeel Zuidoost wijzen we mensen de weg binnen de Wmo via het Loket Zorg en Samenleven.
Wilt u graag meer weten over aanvullend vervoer of woonvoorzieningen? Heeft u vragen over vrijwilligerswerk? Verzorgt u een ziek familielid? Heeft u een familielid met een beperking of heeft u zelf een beperking? Komt u er niet meer uit met instanties, hun formulieren en de telefoonnummers? U kunt terecht bij het Loket Zorg en Samenleven.

U vindt het Loket Zorg en Samenleven in het stadsdeelkantoor aan het Anton de Komplein 150. Het inloopspreekuur is van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 uur tot 13.00 uur. U kunt ook bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 020-25 25 777.

---