Dienstenbond CNV

Nieuws

18 maart 2009

Transitieteam Zalm klaar voor de start

Wat betekent dat voor u?

Kortgeleden heeft Zalm zijn Transition Team bij elkaar gevormd. De komende weken gaat dit team Het (Integratie) Plan voor u (Fortis en ABN AMRO) smeden. Binnen 6 weken moet het ongeveer klaar zijn. CNV Dienstenbond blijft uiteraard de vinger aan de pols houden voor u.

Spannend overleg met Zalm en Transitieteam op 17 maart Op 17 maart hebben CNV Dienstenbond en collega-vakbonden opnieuw een overleg met Zalm. Hierbij staan onder andere de door Zalm kortgeleden gedane toezeggingen naar aanleiding van de uitslag van de recent onder het personeel van ABN AMRO/Fortis gehouden enquête centraal. Zalm zegde toe dat hij het personeel goed zal informeren en de vakbonden zal betrekken bij het integratieproces.
CNV Dienstenbond wil afspraken maken over de verdere invulling van bewuste toezeggingen.

Ook zullen de werkgelegenheidsontwikkeling en toezegging omtrent `geen gedwongen ontslagen' uitvoerig aan de orde komen. In de toenmalige overleggen met het Consortium is altijd gesproken over een totaal banenverlies in Nederland van maximaal 7800. Deze grens is eerder door zowel Bos als Zalm bevestigd. Dit aantal is inclusief het banenverlies bij de bedrijfsonderdelen die naar RBS zouden gaan en de overblijvende shared services (totaal 1200).

Remedy
Er liggen twee plaatjes voor. Het oude plan: de Newbank van ABN Amro gaat in de verkoop. Of het nieuwe plan: Commercial Banking van Fortis wordt verkocht. Voor beide valt iets te zeggen. Een en ander is afhankelijk van verschillende factoren, zoals
werkgelegenheidsontwikkeling, toekomst van de sterke, nieuw te ontwikkelen Nederlandse bank, politiek en eventuele goedkeuring van de Nederlandsche Bank en Europese Commissie.

OR-verkiezingen
Denk erom. Op 31 maart as. vinden de verkiezingen plaats. Vergeet niet uw stem te laten horen. Stem bij voorkeur op een CNV-lid.

Meer leden betekent meer invloed
Het is een open deur, maar het zal helder zijn dat CNV Dienstenbond meer voor de medewerkers bij de ABN AMRO Bank en Fortis Bank Nederland kan betekenen, naarmate het aantal leden groter is. Maak daarom uw ongeorganiseerde collega vandaag nog lid van CNV Dienstenbond. Surf voor direct online aanmelden naar: www.cnvdienstenbond.nl/lidworden.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht op telnr. 023- 56 51 052.