Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Lochem / Harfsen / Laren (Gld) - Verkeerscontroles        |

Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft de politie op dinsdag 17 maart verkeerscontroles gehouden in Lochem, Harfsen en Laren (Gld).


In Lochem heeft de politie gecontroleerd bij de daar gelegen school op de Barchemseweg. Twee bestuurders werden bekeurd omdat zij niet stopten voor de voetgangersoversteekplaats terwijl er kinderen over staken. De boete hiervoor bedraagt 150 euro.
Er werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd, maar nog wel een overtreding voor het niet dragen van de gordel. Hiervoor heeft de bestuurder een boete gekregen.


Op de Lochemseweg in Harfsen is ook gecontroleerd op de snelheid. Hier werden vier boetes uitgedeeld waarvan de hoogste 49 km/uur was op een weg waar 30 km/uur de maximum snelheid is.


Op de Ooldselaan in Laren werd de maximum snelheid ook vier keer overschreden. De hoogst gemeten snelheid was op deze weg waar men 60 mag rijden was 100 km/uur. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

|     |Lochem - bedrijfsinbraak                                  |

Bij een bedrijf aan de Tramstraat in Lochem is in de nacht van dinsdag op woensdag 18 maart ingebroken. Er wordt in ieder geval een laptop vermist.


De politie kreeg afgelopen nacht via de alarmcentrale een melding dat er een inbraakmelding was voor een bedrijf aan de Tramstraat. Bij de komst van de agenten en beveiligingspersoneel werd een vernielde ruit aangetroffen. In eerste instantie was niet duidelijk of er iets gestolen. Later bleek dat er een laptop gestolen was. De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHT

-----------------------


politievoorlichter


telefoon 055- 5436052



---- --