Kalfsvlees met Beter Leven-logo voor zorginstellingen

18/03/2009 12:30

VanDrie Group BV

MAQSfood en VanDrie Group bieden zorgsector eerste pakket aan

Makkelijk te bereiden kalfsvlees met Beter Leven-logo voor zorginstellingen

Utrecht, 18 maart 2009 - Met Beter Leven-kalfsvlees van de VanDrie Group speelt MAQSfood in op de toenemende vraag van zorginstellingen naar voedingsmiddelen die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd en daarnaast ook nog makkelijk zijn klaar te maken. Op de vakbeurs Zorgtotaal in Utrecht heeft voorzitter Raymond Nolte van VHVG Food & Hospitality Management vandaag het eerste kalfsvleespakket in ontvangst genomen. Hij kreeg het uit handen van Roel Bloemen van MAQSfood en Henny Swinkels van de VanDrie Group. "Dit initiatief van maatschappelijk verantwoord ondernemen ondersteun ik van harte", reageerde Nolte spontaan.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen dringt steeds meer door in de keukens van zorginstellingen. Voor het familiebedrijf de VanDrie Group is respect voor mens, dier en milieu al generaties lang een traditie. Twee maanden geleden nog sloot 's werelds grootste integratie van kalfsvlees een overeenkomst met de Dierenbescherming over hogere normen voor het welzijn van kalveren. Die hebben betrekking op het hemoglobinegehalte in het bloed, het gelijktijdig kunnen eten en drinken en het transport. Dit kalfsvlees heeft nu het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming. De naleving van de afspraken is geregeld binnen het Safety Guard-kwaliteitssysteem van de VanDrie Group. Lloyd s houdt hierop toezicht en rapporteert de resultaten ook aan de Dierenbescherming, die tevens het recht heeft onaangekondigd eigen controles te houden.

MAQSfood ontwikkelde samen met TNO en kruidenfabrikant Verstegen een procedé waardoor vlees, wild, kip en gevogelte mals blijven na verwarming, zonder chemische toevoegingen of methoden als tumbelen, vermalsen of injecteren. Het verwarmen van het vlees kan met behulp van een combi-steamer, oven, grill, contactwarmte, hete lucht of zelfs met de magnetron.

MAQSfood kreeg voor het gepatenteerde procedé vorig jaar de Overall Innovatieprijs van de Horecava. De jury bestempelde het vlees als 'zeer smakelijk en perfect van kwaliteit'. MAQSfood levert via de bestaande groothandels aan instellingen, ziekenhuizen, cateraars en horeca. Daarnaast is het bedrijf actief in de industrie in binnen- en buitenland.

Raymond Nolte van VHVG Food & Hospitality Management geeft aan dat dit soort verantwoord geproduceerde producten helemaal passen in gezonde en verantwoorde maaltijden voor gasten in de gezondheidszorg.





http://www.vandriegroup.com/nl