Persberichten
Uitreiking Innovatie Award Zorgtotaal en Zorg & ICT Publicatiedatum: 18-03-2009

Utrecht - 18 maart 2009. De compacte en draagbare zuurstofconcentrator XPO2 van Invacare en de matrasheffer Sprizer van Arion International zijn vandaag tijdens de officiële opening van de vakbeurzen Zorgtotaal en Zorg & ICT in de prijzen gevallen. Beiden ontvingen een Innovatie Award voor hun producten, die volgens de jury een belangrijke bijdrage leveren aan het bevorderen van de zelfredzaamheid van patiënten. De prijs - die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt - is een initiatief van VNU Exhibitions Europe, organisator van Zorgtotaal en Zorg & ICT. Met de prijs wil zij bedrijven in de zorg stimuleren hun innovaties actief te promoten. Zorgtotaal en Zorgtotaal & ICT vinden plaats van 18 t/m 20 maart 2009 in Jaarbeurs Utrecht.

De jury -die in totaal 31 inzendingen ontving - reikte twee prijzen uit; in de categorieën Welbevinden van de patiënt en Arbeidsbesparende technologie. De XPO2 van Invacare was de beste inzending in de categorie Welbevinden van de patiënt. Deze draagbare zuurstofconcentrator is qua omvang vijf maal zo klein als gangbare zuurstofconcentraten en kan overal makkelijk mee naar toe worden genomen. Zoals de jury haar keuze toelichtte: "Voor mensen met COPD is dit een geweldige oplossing, zo kun je mobiel blijven." Met de Sprizer van Arion International kunnen mensen tijdens verzorging in een thuissituatie in hun eigen bed blijven slapen en zijn traditionele klossen en bedcarriers overbodig. Een verpleegkundige kan het matras gemakkelijk zelf meenemen én installeren. Efficiënt en kostenbesparend. De jury over de Sprizer:"De toepassingsmogelijkheden van deze matrasheffer zijn enorm. Oudere mensen kunnen dit matras bijvoorbeeld ook gemakkelijk meenemen op vakantie, dat maakt ze minder afhankelijk en zorgt dat ze mobieler zijn."

Cheque voor de Picknick Tukker
Na afloop van de uitreiking ontving Stichting De Klup van VNU Exhibitions Europe een cheque t.w.v. ¤ 5683,- (een derde van het inschrijfgeld voor de Innovatie Award) voor hun Picknick Tukker. Met dit initiatief wil de stichting ouderen met een chronische aandoening een uitje bieden en zo een remedie bieden tegen vereenzaming. Directeur Jan Anema van De Klup was bijzonder blij met de cheque. Anema: "Onze doelgroep is vaak moeilijk bereikbaar, met dit geld kunnen we onze communicatie verbeteren en zo nog meer ouderen bereiken."

Praktisch
Zorgtotaal en Zorg &ICT worden georganiseerd door VNU Exhibitions Europe. Data: woensdag 18 tot en met vrijdag 20 maart 2009. Openingstijden: woe 18 & do 19 maart, 10.00 -17.00 uur, vrij 20 maart 10.00 - 16.00 uur. Bezoekers kunnen met één entreebewijs beide beurzen bezoeken. Meer informatie via www.zorgtotaal.nl.

Noot voor de redactie,