Politie Groningen

Woensdag 18 maart 2009

Provincie Groningen, 18-03-2009, 18-03-2009

Groningen: agenten bekeuren dronken jongeman
Agenten hebben woensdagmorgen rond 6.00 uur een 21-jarige jongeman uit Groningen bekeurd wegens openbaar dronkenschap. De jongen werd in beschonken toestand aangetroffen aan de W.A. Scholtenstraat. Hij was slecht aanspreekbaar. Medewerkers van de ambulancedienst hebben uit voorzorg ter plekke zijn gezondheid gecontroleerd. De verdachte is meegenomen naar het bureau.

Hoogezand: twee mannen aangehouden wegens vernieling
Een 45-jarige man uit Hoogezand deed dinsdagavond aangifte van mishandeling en vernieling van zijn woning. Kort daarvoor had de man vier jongens in zijn woning gelaten aan het Rembrandtplein. De jongeren waren bekenden van hem. Al snel werden de vier vervelend en hebben ze de woning vernield. Zo werd onder meer gegooid met bierflesjes en werden de bank en de tafel omver gegooid. Toen de eigenaar van de woning de jongens uit huis wilde zetten, kreeg hij van één van een vuistslag. De jongens zijn vervolgens uit de woning gerend. De 45-jarige man belde daarop de politie. Twee van de verdachten, een 24-jarige en 25-jarige man uit Hoogezand, zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek.

Groningen: aanhouding winkeldieven

Dinsdagmiddag zijn een 13-jarig meisje en 14-jarig meisje in een winkel aan de Vismarkt aangehouden voor winkeldiefstal. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm bij de deur af. De meisjes zijn hierop aangehouden. Zij bleken uit meerdere kledingzaken in het centrum van Groningen kledingstukken te hebben gestolen. De meisjes zijn meegenomen naar het bureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leek: aanhouding winkeldiefstal en bezit harddrugs

Een 34-jarige inwoner van Tolbert is dinsdagmiddag in een winkel aan het Synagogeplein aangehouden voor winkeldiefstal en bezit van harddrugs. De man wilde uit de winkel een aantal kledingstukken meenemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De man is hierop aangehouden. Bij verdere controle bleek de man harddrugs bij zich te hebben. De man is hierop meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: bekeuring voor opgevoerde brommer

Dinsdagmorgen heeft de politie op de Ulgersmaweg een bromfietscontrole gehouden. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Harkstede bekeurd. Bij de test op de rollerbank bleek zijn brommer een snelheid van 75km/u te halen. De jongen heeft hiervoor een bekeuring ontvangen.

Meeden: vrouw bekeurd voor niet dragen gordel

Dinsdagmiddag is een 37-jarige automobiliste uit Meeden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. De vrouw reed op de Schoolstraat toen surveillerende agenten zagen dat zij geen gordel droeg. De vrouw is hierop aangesproken en heeft een bekeuring ontvangen.