Politie Zuid-Holland-Zuid

18/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 18-03-2009 o Persberichten district II

METHADON
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 42-jarige man uit Amsterdam is door politieagenten aangehouden wegens het bezit van 670 methadonpillen. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 17 maart 2009 op de Rijksweg A15. De man werd voor een routinecontrole aan de kant gezet. In de auto van de verdachte troffen de agenten de pillen aan. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

VERKEERSCONTROLE
SLIEDRECHT Tijdens een verkeerscontrole in Sliedrecht hebben politieagenten van het verkeershandhavingsteam 55 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 24 keer het niet dragen van de autogordel, 5 keer wegens het negeren van het rode verkeerslicht, 6 keer voor het niet hands-free bellen en 20 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/uur. Ze hielden de controles op dinsdag 17 maart 2009 op de Rivierdijk, de Craijensteijn, de Parallelweg en de Deltalaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur. Er werden ongeveer 660 bestuurders gecontroleerde.

WINKELDIEFSTAL
PAPENDRECHT Een 14-jarig meisje uit Papendrecht is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 17 maart 2009 in een winkel op de Meentpassage. Het meisje stal een paar schoenen van 20 euro en werd betrapt door het winkelpersoneel. Het meisje is na verhoor heengezonden. Ze is doorverwezen naar bureau Halt.

PAPENDRECHT - Twee vrouwen van 27 en 39 jaar uit Zwijndrecht zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 17 maart 2009 in een winkel op de Meentpassage. De vrouwen hadden een tas uit een winkel gestolen en waren daarna met een auto weggereden. Doordat politieageten een goed signalement kregen werd even later in de middag de twee vrouwen op de Burgemeester Keijzerweg aangehouden. In de auto troffen de agenten meerdere tassen, sieraden, parfums en kledingstukken aan die van diefstal afkomstig waren. De vrouwen zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

PERSONENAUTO IN BRAND
ALBLASSERDAM Op woensdagochtend 18 maart 2009 omstreeks 01.25 uur brak brand uit in een geparkeerde personenauto in de Klaproosstraat. Toen politieagenten arriveerden kwamen er vlammen onder de motorkap vandaan. De agenten wisten het vuur de doven met de brandblusser uit de politieauto. De brandweer kon zich beperken tot het nablussen. De brand is vermoedelijk begonnen in het verwarmingssysteem van de auto. De auto is afgesleept voor onderzoek naar de oorzaak van de brand door personeel van de unit forensische opsporing.

INBRAKEN
HEI- EN BOEICOP Op woensdagochtend 18 maart 2009 omstreeks 04.40 uur is ingebroken in een sportkantine aan de Pleinstraat. Nadat het toegangshek was opengebroken, werd de toegangsdeur met veel geweld opengebroken. Vervolgens werd binnen een deur van de keuken opengebroken. Van de koelkasten stonden de deuren open. Ook de bestuurskamer werd doorzocht. Op het eerste gezicht worden er geen goederen vermist, maar is wel het schadebedrag behoorlijk hoog. Na controle van de politieageten bleek dat er ook was ingebroken in de Sporthal aan de F.A. van Hallstraat. Hier werd een raam opengebroken. Ook bij deze inbraak is vermoedelijk niet gestolen. Personeel van de unit forensische opsporing stelt een sporenonderzoek.

INBREKERSGEREEDSCHAP
ALBLASSERDAM Een 44-jarige man uit Rozenburg is door politieageten aangehouden omdat hij in het bezit was van inbrekersgereedschap. Dit gebeurde op woensdagochtend 18 maart 2009 omstreeks 02.50 uur op de Dam. Agenten troffen tijdens een routinecontrole diverse inbrekersgereedschappen in zijn auto aan. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt of hij zich aan mogelijke inbraken heeft schuldig gemaakt.