Politie Zuid-Holland-Zuid

18/03 Hoeksche Waard

Dordrecht, 18-03-2009 o Persberichten district III

POLITIE HOUDT GORDELCONTROLE
OUD-BEIJERLAND Dinsdag 17 maart heeft de politie op het Vierwiekenplein gecontroleerd op gordelgebruik. Met vijf politieagenten controleerde de politie tientallen bestuurders waarbij er 10 automobilisten bekeurd werden voor het niet gebruiken van de gordel. Sinds 1992 is het verplicht om zowel op de voor- als op de achterstoelen de veiligheidsgordel te dragen, voor volwassenen én voor kinderen. De politie controleert streng op het dragen van de gordel, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letselbesparend werkt. Het risico van een dodelijk ongeval is zonder gordel bijna de helft groter dan met gordel.

INBRAAK WONING
OUD-BEIJERLAND Op dinsdagmiddag 17 maart 2009 is tussen 14.30 en 18.00 uur een diefstal gepleegd uit een woning in de Dokter Kroesenring. Men is vermoedelijk door middel van zogenaamd flipperen binnen gekomen. De woning maakt deel uit van een appartementencomplex. Er zijn sieraden gestolen. Personeel van de unit forensische opsporing stelt een sporenonderzoek in.
De politie adviseert om, ook als men de woning maar even verlaat, de deur met de sleutel op het zogenaamde nachtslot af te sluiten. Dit maakt flipperen onmogelijk.

GLIJBAAN VERNIELD
OUD-BEIJERLAND Vier jongens van 13, 14, 15 en 16 jaar uit Oud-Beijerland zijn door politieagenten aangehouden wegens vernieling van een glijbaan. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 17 maart 2009 omstreeks 17.00 uur in een speelplaats aan de Wolweversweg. Een alerte getuige zag de vernieling en belde de politie. De glijbaan was aan de bovenzijde losgewrikt. De jongens zijn na verhoor heengezonden. Na overleg met de ouders worden ze alle vier verwezen naar bureau Halt.

RIJDEN ONDER INVLOED
S-GRAVENDEEL Op woensdagochtend 18 maart 2009 omstreeks 03.40 uur is op de Geuldam een 49-jarige vrouw uit Puttershoek door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies de vrouw ongeveer 1,2 promille (545 ug/l). Na verhoor is zij met een rijverbod van 5 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

HERTEN ONTSNAPT
KLAASWAAL Twee ontsnapte herten hebben de politie handen vol werk gekost. De herten ontsnapten op woensdagmorgen 18 maart 2009 omstreeks 05.00 uur van een particulier adres te Klaaswaal. De herten gingen richting de Rijksweg A29 en hielden zich op naast de vluchtstrook ongeveer 2 kilometer voor de afslag Numansdorp in de richting Zeeland. Terwijl politieageten de herten probeerden van de Rijksweg vandaan te jagen, ontstond omstreeks 06.30 uur op de rijbaan richting Rotterdam door kijkers een kop/staart aanrijding met drie voertuigen. Er ontstond alleen materiële schade. Omdat het gevaar bestond dat de herten de RijkswegA29 op zouden lopen werd na overleg met de eigenaar besloten om de dieren door een jager te laten afschieten. Rond 11.30 uur werd het verkeer op de Rijksweg in de richting Zeeland korte tijd stilgezet en schoot de jager de dieren dood. De dode herten zijn door de eigenaar meegenomen.