Gemeente Achtkarspelen


Omrin gaat controleren op het aanbieden van minicontainers

Waarom een controle van de minicontainers?

De afvalstoffenheffing is een flinke kostenpost in het gezinsbudget. We willen de kosten met zijn allen natuurlijk niet alleen in de hand houden maar ook zo eerlijk mogelijk verdelen. Om dit te bereiken is het belangrijk dat alle inwoners van Achtkarspelen zich aan de regels omtrent het aanbieden van de minicontainers houden. Vanaf april zal Omrin hier strenger op controleren.

Waar zal op gecontroleerd worden?

Dubbele ledigingen
U mag uw minicontainer slechts 1 keer per inzamelronde aanbieden. Het gebeurd nu soms dat een container na een lediging weer wordt gevuld en een paar straten verder nogmaals wordt aangeboden. Dit is niet de bedoeling, de afvalstoffenheffing is gebaseerd op 1 lediging. Indien u meer afval heeft kunt u bij Omrin, tegen bijbetaling, een tweede container aanvragen.
Aanbieden âspookâcontainers
Soms zijn containers als vermist of gestolen opgegeven. Er is dan een nieuwe container verstrekt. Als de oude container later toch weer teruggevonden wordt is het niet de bedoeling dat beide worden gebruikt, er wordt immers maar voor 1 betaald. Hebt u nog een dergelijke container? U kunt Omrin vragen deze op te halen. Inhoud van de containers
Hoe beter het afval gescheiden wordt hoe beter de kosten beheerst kunnen worden. Omrin zal daarom ook de containers op de juiste inhoud controleren. Dus: GFT in de groene container, restafval in de grijze container en papier in de papiercontainer.

Wat gebeurt er als er een fout wordt geconstateerd?

Als een container om een van bovenstaande redenen wordt geweigerd hangt de chauffeur een oranje kaart aan de container. Via de kaart wordt u verzocht contact op te nemen met het callcenter van Omrin. De medewerkers van Omrin kunnen u vertellen waarom uw container niet is geleegd en welke actie wordt ondernomen.
Indien u op dit moment vragen heeft over de geplande actie kunt u contact opnemen met SYP, het Service Ynformaasje Punt van Omrin. Het nummer van SYP is 0900-2100215. U kunt SYP ook mailen: syp@omrin.nl

.

Â