Politie Zuid-Holland-Zuid

18/03 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 18-03-2009 o Persberichten district I

POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 17 maart een hennepkwekerij opgerold op de Leliestraat. Na een tip te hebben gekregen en informatie van Eneco besloot de politie dinsdag binnen te vallen. 368 planten werden aangetroffen in 3 verschillende ruimten. De kwekerij is door personeel van Ecoloss ontmanteld. Eneco heeft de stroom afgesloten in verband met illegale stroomaftap. De verdachte, een 48-jarige inwoner van Dordrecht, werd aangehouden.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Een 13-jarig meisje uit Dordrecht is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 17 maart 2009 in een winkel op het Statenplein. Het meisje stal 2 paar schoenen met een totale waarde van 38 euro en werd betrapt door beveiligingspersoneel. Het meisje is na verhoor heengezonden. Ze is doorverwezen naar bureau Halt.

INBRAAK WONING; AUTO GESTOLEN
ZWIJNDRECHT Op dinsdag 17 maart 2009 is tussen 09.00 en 13.00 uur ingebroken in een woning aan de Fuchsiastraat. Men is de woning binnengekomen via een openstaand raam op de 1e verdieping. Dit raam was te bereiken via een afdakje van de voordeur. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen zijn een fotocamera, een MP3 speler en een Ipod. Bovendien werden de reservesleutels van een groene Volvo V40 personenauto, kenteken 23-GB-JX meegenomen, waarna de voor de woning geparkeerde auto werd gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

VERDUISTERING
DORDRECHT Een 16-jarige jongen uit Dordrecht is door politieageten aangehouden wegens verduistering. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 17 maart 2009 in een winkel aan het P.A. de Kokplein. De jongen die werkzaam was in de winkel heeft de afgelopen maanden etenswaren en rookwaar verduisterd.De jongen is door zijn werkgever ontslagen. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VERKEERSCONTROLES
DORDRECHT Tijdens een roodlicht controle op de Overkampweg hebben politieageten 35 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die het rode verkeerslicht negeerden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 17 maart 2009 van 14.15 tot 15.30 uur.

DORDRECHT Tijdens een verkeerscontrole in het kader van het project stoep op, fiets af hebben politieagenten op het van Eesterenplein 42 bekeuringen uitgeschreven aan fietser die fietsten in het winkelgebied. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 17 maart 2009 van 14.15 tot 15.30 uur.

BROMFIETS IN BRAND GESTOKEN
DORDRECHT Op dinsdagavond 17 maart 2009 omstreeks 20.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat de jeugd aan het vervelen was op de Krispijnseweg. Ook was een bromfiets in brand gestoken. Toen politieagenten terplaatse kwamen renden er drie jongens weg. Twee jongens, van 14 en 15 jaar uit Dordrecht, werden door de agenten achterhaald en aangehouden. Bleek dat de bromfiets, die in brand was gestoken, op 14 maart was gestolen vanaf het Halmaheiraplein. De jongens zijn na verhoor heengezonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

SNELHEIDSCONTROLE
DORDRECHT Tijdens een snelheidscontrole op de Merwedestraat werden 61 bestuurders bekeurd die te snel reden. De controle werd gehouden op dinsdagavond 17 maart 2009 van 18.00 tot 20.00 uur. Eén bestuurder reed maar liefst met een snelheid van 122 km/uur langs de controle. Aan de hand van het kenteken werd de bestuurder van die auto, een 19-jarige man uit Dordrecht, na enig speurwerk door agenten aangetroffen bij een sportvereniging aan de Nieuwe Noordpolderweg in Dordrecht. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

GEEN RIJBEWIJS EN VALSE NAAM
DORDRECHT Een 38-jarige man uit Dordrecht is door politieageten aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagavond 17 maart 1009 omstreeks 21.15 uur op de Brouwersdijk. Tijdens een routine controle kon hij geen rijbewijs of ander legitimatiebewijs tonen. Hij werd daarop aangehouden. Eenmaal in het politiebureau verklaarde hij dat hij geen rijbewijs had en dat hij een valse naam had opgegeven. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GEEN RIJBEWIJS
DORDRECHT Een 41-jarige vrouw uit Rotterdam is bekeurd omdat zij in een personenauto reed zonder dat hij in het bezitwas van een rijbewijs. Dit gebeurde op dinsdagavond 17 maart 2009 omstreeks 23.45 uur op de Thorbeckeweg. De vrouw werd tijdens een routinecontrole langs de kant gezet.

INBREKERSGEREEDSCHAP
HENDRIK IDO AMBACHT Op woensdagochtend 18 maart 2009 omstreeks 00.05 uur kreeg de politie een melding dat er twee verdachte personen waren gezien op het Soeteliefskamp. Na enig zoekwerk troffen de agenten op het Heulpad verstopt in het struikgewas een 28-jarige man uit Rotterdam aan. Hij was in het bezit van inbrekersgereedschap en werd aangehouden. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt of hij zich aan mogelijke inbraken heeft schuldig gemaakt.

VERNIELING RUIT
DORDRECHT Een 34-jarige man uit Dordrecht is door politieageten aangehoudene wegens vernieling van een ruit. Dit gebeurde op woensdagochtend 18 maart 2009 omstreeks 00.15 uur. De man had kort daarvoor een ruit van een lokactie van de Grote Rivieren aan het Kasperspad vernield. Hij wilde geen verklaring voor zijn daad afleggen. Hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.