Landschap Noord-Holland


PERSBERICHT

SPONSORS GEZOCHT VOOR 90 NOORD-HOLLANDSE BROEDVOGELS

De Samenwerkende Vogelwerkgroepen en Landschap Noord-Holland zoeken sponsors voor de broedvogelatlas van Noord-Holland die in 2010 verschijnt. Particulieren en bedrijven die een vogelsoort willen sponsoren kunnen zich op deze manier blijvend met een vogelsoort verbinden.

Vogels staan volop in de belangstelling. De tuinvogeltellingen zijn een groot succes. Vogelvoer en vogelhuisjes vinden gretig aftrek en diverse gemeenten in Nederland strijden om de titel meest vogelvriendelijke plaats.

Maar hoe staat het met de broedvogelstand in Noord-Holland in vergelijking met vroeger? Om deze vraag te beantwoorden hebben honderden vogelaars sinds 2006 allerlei gebieden in Noord-Holland geïnventariseerd. Niet alleen amateurs waren actief, maar ook professionele vogeltellers hebben gegevens verzameld. De komende maanden gebeurt dit voor de laatste maal. De enorme hoeveelheid gegevens die dit oplevert, wordt straks overzichtelijk in het boek gepresenteerd. De kaarten laten de veranderingen in de vogelbevolking in de loop van de laatste twintig jaar zien. Naast de beschrijving per soort staan er in de atlas ook hoofdstukken over de veranderingen in het landschap en een toelichtingen op algemenere zaken.

De Atlas van de Noord-Hollandse Broedvogels zal tijdens de Natuurdag in december 2010 gepresenteerd worden. De verwachting is dat het boek ongeveer ¤ 30,- tot ¤ 35,- zal gaan kosten. Om het boek betaalbaar te houden worden sponsors per vogelsoort gezocht. Dat kost ¤ 150,- voor particulieren en ¤ 500,- voor bedrijven (inclusief een boek). Sponsoring kan door naar de website te gaan: www.vogelwerkgroepennh.nl. U zoekt dan de link sponsoring op en een soort die u wenst te sponsoren. Na overmaking van het bedrag staat de soort voor u vast. Onderaan de pagina van de vogelsoort komen dan uw naam en woonplaats te staan. Voor bedrijven en andere grotere organisaties zijn er ook leuke marketingmogelijkheden.