Gemeente Breda

Toekomst stichting Werk aan de Wijk verzekerd

De Stuurgroep Samenwerken aan leefbaarheid van de wijken Hoge Vucht, Doornbos en Linie, heeft besloten om met de werkzaamheden van de Stichting Werk aan de Wijk door te gaan.

De stuurgroep hecht veel waarde aan de voortzetting van de activiteiten en neemt daarvoor de gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dat betekent dat de financiële schulden van de stichting, zijnde EUR 300.000 evenredig over de partners Laurentius, WonenBreburg, Singelveste AlleenWonen en de gemeente Breda verdeeld worden en dat tegelijkertijd een gezamenlijke verantwoordelijkheid bestaat voor het personeel en de organisatie van de stichting.

De gemeente neemt de verantwoordelijkheid op zich voor het uitvoeren van de werkzaamheden van de stichting. Daarnaast garanderen de corporaties een afname van diensten bij Werk aan de Wijk. Naast de genoemde partners leveren ook Careyn Thuiszorg Breda en de St. Elisabeth een inspanningsverplichting om de negatieve gevolgen voor het personeel van de stichting zoveel mogelijk te beperken. Dat gebeurt enerzijds door personeel met een vast dienstverband onder te brengen bij de eigen organisaties en de werkzaamheden van de andere personeelsleden te continueren.

In overleg met het huidige stichtingsbestuur wordt een interim manager aangesteld voor de dagelijkse aansturing en om invulling te geven voor lange termijn oplossingen.

Eind vorig jaar heeft het bestuur van de stichting Werk aan de Wijk de financiële problemen gemeld en Deloitte de opdracht gegeven inzicht te geven in de totale financiële situatie van de stichting.

Breda, 18 maart 2009